Anna palautetta

Paras marjapiirakka

Paras Marjapiirakka

Valitse pohjaksi rukiinen tai tavallinen Pyöreä Piirakkataikina.

Piirakkaan tulee runsaasti marjoja, osa paistetaan uunissa ja lopuksi laitetaan vielä tuoreita marjoja päälle.

Marenkipursotus kruunaa ulkonäön!

Muista, että vuoan koko eli piirakan paksuus vaikuttaa paistoaikaan, mitä pienempi vuoka, sitä pidempi paistoaika.

pyöreä piirakkavuoallinen, halkaisija 25-30 cm
1pktMyllyn Paras Pyöreä Piirakkataikinaa, makea (380 g)
tai Pyöreä Ruis-Kaura Piirakkataikinaa (380 g)
Täyte:
2dlmustikka- tai vadelmasurvosta tai -marmeladia
5-6dlmustikoita ja/tai vadelmia
1rklperunajauhoja
1rklsokeria
Päällys:
2kananmunan valkuaista
4rkltomusokeria
4dlmustikoita ja vadelmia
herukan tai sitruunamelissan lehtiä

Valmistusohje

Ota taikina sulamaan n. ½ tuntia ennen käyttöä tai sulata hetki erittäin varovasti mikroaaltouunissa. Levitä piirakkataikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille tasaisesti. 

Levitä pohjan päälle survos tai marmeladi. Sekoita marjoihin perunajauhoja ja sokeria ja levitä seos vuokaan marmeladin päälle, paista 30–35 min 200-asteisen uunin alimmalla tasolla. 

Vatkaa sillä aikaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi, lisää vatkatessa vaahtoon pikkuhiljaa tomusokeria. Ota piirakka pois uunista. Pursota marengista 8 tasakokoista sektoria ja reunat marjojen päälle. Jatka heti sen jälkeen paistamista ihan hetki, kunnes marenki saa väriä eli 1-2 min 250 asteessa uunin keskitasolla. Täytä marenkien väleihin jäävät sektorit kauniisti tuorein vadelmin ja mustikoin. Tarjoile sellaisenaan tai kinuski- tai vaniljakastikkeen kanssa.

Katso myös perinteinen marjapiirakka jogurttitäytteellä ja samalta sivulta löytyvät muut herkulliset marjapiirakoiden reseptit.

VINKKI: Mustikka- ja vadelmakauden mentyä, tee sama kirsikoilla, puolukoilla tai karpaloilla. Tee talvella jäisillä pakastemarjoilla.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (1)

Tein tänään kaksi piirakkaa. Naapurit tuli juuri sopivasti käymään, kun olin saanut ensimmäisen valmiiksi. Oli todella hyvän makuinen ja tosi marjainen heidänkin mielestä. Toisen otin juuri uunista, siihen ajattelin laittaa päälle kolmanneksi marjoiksi mansikkaa. Toivottavasti on yhtä hyvää kun ensimmäinen. Maistetaan vasta huomenna työpaikalla. Kotona ei ollut kastiketta, mutta ei välttämättä tarvinnutkaan, maistui kyllä ilmankin.