Pannurieskat

Pannurieskat

Leipä on luonnon voimaruokaa - Syksyllä Leipäviikolla 42 leivotaan itse.  Leivät sekä leipien sisältämät kuidut ja viljat tukevat jaksamista ja hyvinvointia, sopii kotiin, koulun välipalatarjoiluun sekä evääksi reppuun.  Pannurieskat ovat vaihtelua leipätarjontaan, ne paistuvat paistinpannulla ilman uunia.

noin 20 kpl
½lmaitoa tai laktoositonta maitojuomaa
25ghiivaa
2tlsuolaa
2tlsokeria
2dlMyllyn Paras Graham Täysjyvävehnäjauhoja
2dlMyllyn Paras Ruisjauhoja
7-8dlMyllyn Paras Durumvehnäjauhoja
½tlleivinjauhetta
50g(laktoositonta) voisulaa

Valmistusohje

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi, liuota siihen hiiva, suola ja sokeri. Sekoita leivinjauhe jauhoihin ja lisää jauhot ja voisula nesteeseen. Alusta hyvä taikina ja anna sen kohota kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa. Leivo taikinasta pitkä tanko ja jaa se n. 20 osaan. Pyörittele paloista pullia. Kauli pullat pyöreiksi ohuiksi rieskoiksi (halkaisija n. 20 cm). Anna niiden kohota puolisen tuntia.  Paista rieskat kuumalla kuivalla paistinpannulla ilman rasvaa n. 1 min ajan molemmin puolin, siten että rieskaan tulee vähän väriä. Halutessasi voit kypsentää rieskat myös 275-asteisen uunin keskitasolla n. 5 min, tällöin rieskat voi kääntää kesken paistamisen, jotta molemmille puolille rieskaa tulee paistopintaa.  Nauti rieskat heti kuumina voin ja juuston kanssa.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (1)

Tosi hyvää tuli ja oli helppotekoinen. Suosittelen tätä rieskanystäville!! `Tz`