• Leipä on luonnon voimaruokaa - Syksyllä Leipäviikolla 42 leivotaan itse. 
  • Leivät sekä leipien sisältämät kuidut ja viljat tukevat jaksamista ja hyvinvointia, sopii kotiin, koulun välipalatarjoiluun sekä evääksi reppuun. 
  • Pannurieskat ovat vaihtelua leipätarjontaan, ne paistuvat paistinpannulla ilman uunia.

Ainekset noin 20 kpl annosta

½
l
maitoa tai laktoositonta maitojuomaa
25
g
hiivaa
2
tl
suolaa
2
tl
sokeria
½
tl
leivinjauhetta
50
g
(laktoositonta) voisulaa

Ohje

  1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi, liuota siihen hiiva, suola ja sokeri. Sekoita leivinjauhe jauhoihin ja lisää jauhot ja voisula nesteeseen. Alusta hyvä taikina ja anna sen kohota kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa.

  2. Leivo taikinasta pitkä tanko ja jaa se n. 20 osaan. Pyörittele paloista pullia. Kauli pullat pyöreiksi ohuiksi rieskoiksi (halkaisija n. 20 cm). Anna niiden kohota puolisen tuntia. 

  3. Paista rieskat kuumalla kuivalla paistinpannulla ilman rasvaa n. 1 min ajan molemmin puolin, siten että rieskaan tulee vähän väriä.

  4. Halutessasi voit kypsentää rieskat myös 275-asteisen uunin keskitasolla n. 5 min, tällöin rieskat voi kääntää kesken paistamisen, jotta molemmille puolille rieskaa tulee paistopintaa.  Nauti rieskat heti kuumina voin ja juuston kanssa.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.