Omenariisipuuro

Omenariisipuuro
45 min, josta valmisteluaika 15 min

Tässä perinteisen riisipuuron omenainen versio. Puuro valmistetaan veteen ja annetaan hautua rauhassa omenakuutioiden ja kanelitangon kanssa. Nautinnollisia puurohetkiä! 

4-5:lle
1lvettä
dlMyllyn Paras Puuroriisiä
½-1dlsokeria
3-5omenaa
kanelitanko
ripaus suolaa

Valmistusohje

  1. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja lisää ripaus suolaa, riisisuurimot, kuutioidut omenat ja kanelitanko. Hauduta miedolla lämmöllä puolisen tuntia välillä sekoittaen. Tai keitä riisiä ensin 15 minuuttia ja lisää omenakuutiot vasta sen jälkeen. Silloin omenat jäävät sattumiksi puuroon.

  2. Mausta puuro lopuksi sokerilla (omenien makeus vaihtelee suuresti lajikkeesta riippuen) ja poista kanelitanko. Tarjoa puuro lämpimänä, haaleana tai kylmänä sellaisenaan tai maidon kanssa. Puuro sopii aamu- tai välipalaksi sekä kevyen keiton jälkiruoaksi.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (17)

Oikein hyvä ja maistuva ohje. Kiitos siitä.
Tänäkesänä on taas paljon omenia joista on mukava tehdä mitä tahansa ruokaa .Piirakoita puuroja ym. Muistui mieleeni klassikko omena riisipuuro .Mikä maistuu kylmänä punasen maidon kanssa aivan taivaalliselta .Tulee lapsuus mieleen
Aivan sairaan hyvää oli
Tätä puuroa kannattaa ehdottomasti tehdä! Äitini on tehnyt tätä aikoinaan, olin ihan unohtanut koko reseptin, kunnes täältä tämän löysin. Oman puutarhan omenoista (kolmea eri lajiketta) tuli ihan superhyvää! Tämä puuro on edullinen, raikas, helppotekoinen ja vähän erilaisempi jälkiruoka isommallekin joukolle! Kyytipojaksi maitoa tai vanilijakastiketta. Todella hyvää!!! Kiitos ohjeesta!
Puurosta tuli todella hyvää. Kiitos ohjeesta 30.8.2020 <3
Kyllä riisipuuron on meillä aina kuulunut punainen maito.
Omenariisipuuro onkin vähän eri juttu kuin perinteinen riisipuuro!
Oikein hyvää tuli syksyn omenoista
Täydet pisteet reseptille. Helppo ja makoisa.
Keitin puuron Münchenissä, tosi hyvää maistui lapsulle ja aikuisille

Pages