Omenariisipuuro

Omenariisipuuro
45 min, josta valmisteluaika 15 min

Tässä perinteisen riisipuuron omenainen versio. Puuro valmistetaan veteen ja annetaan hautua rauhassa omenakuutioiden ja kanelitangon kanssa. Nautinnollisia puurohetkiä! 

4-5:lle
1lvettä
dlMyllyn Paras Puuroriisiä
½-1dlsokeria
3-5omenaa
kanelitanko
ripaus suolaa

Valmistusohje

  1. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja lisää ripaus suolaa, riisisuurimot, kuutioidut omenat ja kanelitanko. Hauduta miedolla lämmöllä puolisen tuntia välillä sekoittaen. Tai keitä riisiä ensin 15 minuuttia ja lisää omenakuutiot vasta sen jälkeen. Silloin omenat jäävät sattumiksi puuroon.

  2. Mausta puuro lopuksi sokerilla (omenien makeus vaihtelee suuresti lajikkeesta riippuen) ja poista kanelitanko. Tarjoa puuro lämpimänä, haaleana tai kylmänä sellaisenaan tai maidon kanssa. Puuro sopii aamu- tai välipalaksi sekä kevyen keiton jälkiruoaksi.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (10)

Oikein hyvää tuli syksyn omenoista
Täydet pisteet reseptille. Helppo ja makoisa.
Keitin puuron Münchenissä, tosi hyvää maistui lapsulle ja aikuisille
Omenahillostakin tulee hyvää puuroa.
Hyvä ohje. Kanelitankoa ei ollut kaapissa, kanelijauhe sopi myöskin (0,5 -1tl).
Tuli ihan lapsuus mieleen :) Tosi hyvää!
Tein tänään. Jälkkäriherkkuna ja vielä huomennakin aamupalalla. On aika hyödyntää puutarhan ja metsän antimia. Kattilan kupsutin puhtaaksi omaaan suuhuni ja nam se ol´hyvää.
Tosi hyvä puuro-ohje...kiitos!
Oikein hyvä puuro tuli. Kanelitanko on mukava lisä tässä ruuassa!
Tähän reseptiin sopii erinomaisesti mielestäni myös Myllyn Paras Puuro Riisi+Ohra :)