Tässä perinteisen riisipuuron omenainen versio. Puuro valmistetaan veteen ja annetaan hautua rauhassa omenakuutioiden ja kanelitangon kanssa. Nautinnollisia puurohetkiä!
Kuumenna vesi kiehuvaksi ja lisää ripaus suolaa, riisisuurimot, kuutioidut omenat ja kanelitanko. Hauduta miedolla lämmöllä puolisen tuntia välillä sekoittaen. Tai keitä riisiä ensin 15 minuuttia ja lisää omenakuutiot vasta sen jälkeen. Silloin omenat jäävät sattumiksi puuroon.
Mausta puuro lopuksi sokerilla (omenien makeus vaihtelee suuresti lajikkeesta riippuen) ja poista kanelitanko. Tarjoa puuro lämpimänä, haaleana tai kylmänä sellaisenaan tai maidon kanssa. Puuro sopii aamu- tai välipalaksi sekä kevyen keiton jälkiruoaksi.
Erittäin hyvää puuroa maidon kanssa nautittuna. Tein ohjeen kaksinkertaisena ja kymmenellä omenalla, silti puuro tuli syötyä kahdessa päivässä kahden aikuisen voimin. Vei kielen mennessään!
Tänäkesänä on taas paljon omenia joista on mukava tehdä mitä tahansa ruokaa .Piirakoita puuroja ym. Muistui mieleeni klassikko omena riisipuuro .Mikä maistuu kylmänä punasen maidon kanssa aivan taivaalliselta .Tulee lapsuus mieleen
Tätä puuroa kannattaa ehdottomasti tehdä! Äitini on tehnyt tätä aikoinaan, olin ihan unohtanut koko reseptin, kunnes täältä tämän löysin. Oman puutarhan omenoista (kolmea eri lajiketta) tuli ihan superhyvää! Tämä puuro on edullinen, raikas, helppotekoinen ja vähän erilaisempi jälkiruoka isommallekin joukolle! Kyytipojaksi maitoa tai vanilijakastiketta. Todella hyvää!!! Kiitos ohjeesta!
Tein tänään. Jälkkäriherkkuna ja vielä huomennakin aamupalalla. On aika hyödyntää puutarhan ja metsän antimia. Kattilan kupsutin puhtaaksi omaaan suuhuni ja nam se ol´hyvää.