Omenariisipuuro

Omenariisipuuro
4-5:lle
1lvettä
dlMyllyn Paras Puuroriisiä
½-1dlsokeria
3-5omenaa
kanelitanko
ripaus suolaa

Valmistusohje

Kuumenna vesi kiehuvaksi ja lisää ripaus suolaa, riisisuurimot, kuutioidut omenat ja kanelitanko. Hauduta miedolla lämmöllä puolisen tuntia välillä sekoittaen. Tai keitä riisiä ensin 15 minuuttia ja lisää omenakuutiot vasta sen jälkeen. Silloin omenat jäävät sattumiksi puuroon. Mausta puuro lopuksi sokerilla (omenien makeus vaihtelee suuresti lajikkeesta riippuen) ja poista kanelitanko. Tarjoa puuro lämpimänä, haaleana tai kylmänä sellaisenaan tai maidon kanssa. Puuro sopii aamu- tai välipalaksi sekä kevyen keiton jälkiruoaksi.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (6)

Hyvä ohje. Kanelitankoa ei ollut kaapissa, kanelijauhe sopi myöskin (0,5 -1tl).
Tuli ihan lapsuus mieleen :) Tosi hyvää!
Tein tänään. Jälkkäriherkkuna ja vielä huomennakin aamupalalla. On aika hyödyntää puutarhan ja metsän antimia. Kattilan kupsutin puhtaaksi omaaan suuhuni ja nam se ol´hyvää.
Tosi hyvä puuro-ohje...kiitos!
Oikein hyvä puuro tuli. Kanelitanko on mukava lisä tässä ruuassa!
Tähän reseptiin sopii erinomaisesti mielestäni myös Myllyn Paras Puuro Riisi+Ohra :)