Ohrapiirakat

Ohrapiirakat
25 kpl
Ohrapuurotäyte:
2dlvettä
2dlMyllyn Paras Esikypsytetty Kokonainen Ohrasuurimoita
lmaitoa
1tlsuolaa
Taikina:
dlMyllyn Paras Ruisjauhoja
dlMyllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
½tlsuolaa
2dlkylmää vettä
1rklöljyä

Valmistusohje

Valmista täyte kuumentamalla vesi kiehuvaksi. Lisää suurimot ja anna veden imeytyä niihin. Lisää maito, kiehauta sekoittaen ja keitä noin 45 min välillä sekoittaen. Hauduta miedolla lämmöllä kannen alla noin 15 min. Mausta suolalla. Valmista kuoritaikina sekoittamalla ainekset hyvin keskenään. Pyöritä taikinasta tanko, leikkaa 25 palaan ja pulikoi ohuiksi piirakkapohjiksi. Laita jokaisen pohjan keskelle täytettä ja rypytä piirakoiksi. Paista 250-asteisen uunin alatasolla 15–20 minuuttia.

VINKKI: Piiraat voi täyttää myös survotulla puolukalla.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (1)

Täydellinen määrä täytettä suhteessa taikinaan! 10+