Kreikkalainen ohra-feta-sardellisalaatti

1 t , josta valmisteluaika 15 min
Kreikkalaisen salaatin voi tehdä näinkin: pääosassa vanhojen tuttujen, fetan ja oliivien lisäksi härmäläinen ohra. Toimii.
4 annosta
2 | dl | Myllyn Paras Esikypsytetty Kokonainen Ohrasuurimoita |
1 | rkl | suolaa |
6 | kevätsipulia siistittynä ja ohuiksi renkaiksi viipaloituna | |
1 | punainen chili ohuiksi renkaiksi viipaloituna | |
5 | rkl | punaviinietikkaa |
4 | sardellifileetä hienonnettuna | |
1 | iso kurkku pilkottuna | |
pieni kourallinen kivettömiä kalamata-oliiveja | ||
½ | dl | oliiviöljyä |
200 | g | fetajuustoa |
1 | romaine-salaatti tai muuta rapeaa salaattia viipaloituna | |
pieni kourallinen tuoretta minttua |
Valmistusohje
-
Keitä ohra kypsäksi runsaassa suolalla maustetussa vedessä, noin 45 minuuttia. Valuta ja anna jäähtyä.
-
Yhdessä riittävän isossa tarjoiluastiassa kevätsipuli, chili ja etikka. Heitä mukaan ripaus suolaa, sekoita ja anna maustua hetken.
-
Laita jäähtyneet ohrat, sardellit, kurkut ja oliivit muiden ainesten joukkoon ja sekoita. Lisää oliiviöljy ja murusteltu feta. Sekoita kaikki ainekset varovasti yhteen. Mausta mustapippurilla ja tarvittessa suolalla.
-
Lisää viipaloitu romaine-salaatti ja hienonnettu minttu salaatin sekaan juuri ennen tarjoilua.
Kommentoi reseptiä