Kreikkalainen ohra-feta-sardellisalaatti

Kreikkalainen ohra-feta-sardellisalaatti
1 t , josta valmisteluaika 15 min

Kreikkalaisen salaatin voi tehdä näinkin: pääosassa vanhojen tuttujen, fetan ja oliivien lisäksi härmäläinen ohra. Toimii.

4 annosta
2dlMyllyn Paras Esikypsytetty Kokonainen Ohrasuurimoita
1rklsuolaa
6kevätsipulia siistittynä ja ohuiksi renkaiksi viipaloituna
1punainen chili ohuiksi renkaiksi viipaloituna
5rklpunaviinietikkaa
4sardellifileetä hienonnettuna
1iso kurkku pilkottuna
pieni kourallinen kivettömiä kalamata-oliiveja
½dloliiviöljyä
200gfetajuustoa
1romaine-salaatti tai muuta rapeaa salaattia viipaloituna
pieni kourallinen tuoretta minttua

Valmistusohje

  1. Keitä ohra kypsäksi runsaassa suolalla maustetussa vedessä, noin 45 minuuttia. Valuta ja anna jäähtyä.

  2. Yhdessä riittävän isossa tarjoiluastiassa kevätsipuli, chili ja etikka. Heitä mukaan ripaus suolaa, sekoita ja anna maustua hetken.

  3. Laita jäähtyneet ohrat, sardellit, kurkut ja oliivit muiden ainesten joukkoon ja sekoita. Lisää oliiviöljy ja murusteltu feta. Sekoita kaikki ainekset varovasti yhteen. Mausta mustapippurilla ja tarvittessa suolalla.

  4. Lisää viipaloitu romaine-salaatti ja hienonnettu minttu salaatin sekaan juuri ennen tarjoilua.

Resepti:
Mikko Takala ja Sami Rekola, Kuva: Tommi Anttonen

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (1)

Tätä tehdään.