Nopeat Neljän Viljan leipäset

Nopeat Neljän Viljan leipäset
12-16 kpl
dlMyllyn Paras Neljän Viljan Hiutaleita
dlMyllyn Paras Emännän Puolikarkea Vehnäjauhoja
2tlleivinjauhetta
1tlsuolaa
1rklfariinisokeria tai hunajaa
50gvoita (tai ½ dl öljyä)
dlmaitoa, laktoositonta maitojuomaa tai (laktoositonta) piimää
(2porkkanaa raasteena)

Valmistusohje

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää sulatettu voi tai öljy ja maito. Sekoita taikina tasaiseksi ja jaa se leivinpaperille nokareiksi. Taputa nokareet kostutetulla kädellä leipäsiksi ja paista 225-asteisen uunin keskitasolla 15-20 min.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (11)

Kuiva-aineet blenderiin tai vastaavaan niin saa hiutaleet pölyksi. Tulee pehmeempiä leipiä. Maidon olen lämmittänyt mikrossa ja todennut sen pehmentävän entisestään. Juustoa on laitettu sekaan ja porkkanaakin kokeiltu. Molemmat hyviä. Alatasolla lämmittelen 225 noin 10 min, jonka jälkeen keskitasolle siirto muutamaksi minuutiksi.
Maku oli herkullinen, koostumus kyllä enemmän rapsakka kuin pehmoinen, jonka kuvan sain tuosta kuvasta. Ens kerralla laitan pikkusen enempi maitoa, josko rapsakkuus hiukan taittuisi :)
Huippu resepti! Toimii myös allergiaversiona (gluteiiniton+maidoton). Vaihtaa vain asian mukaiset jauhot, voin ja soijamaidon, niin hyvää tuli. Jopa lahjomaton 3-v makutuomari tykkäsi ja se on paljon se :)
Tosi hyvät pikaleipäset - pitää kokeilla vielä porkkanaversiota!
Leipäsistäni ei tule noin "pehmeän" näköisiä, onko ne laitettu liinan alle lämpöisinä? Tein kyllä tummaan gluteenittomaan jauhoseokseen ja kaurahiutaleilla. Mutta herkullisia!
Laitoin sekaan juustoraastetta (mutta ei porkkanaraastetta), silloin leipäsistä tuli paljon paremman makuisia! Namm :)
Olen dieetillä ja nämä sopivat erinomaisesti siihen! En laittanut sokeria kuin hyppysellisen. Käytin nesteenä vettä ja lisäsin raparperia. Ihan mielettömän hyvää ja terveellistä.
Helppo ja nopea, ja mikä parasta, lapset tykkäsivät. Muruakaan ei jäänyt jäljelle.
Oikein hyviä! Helppoja ja nopeita tehdä aineksista, joita kaapista löytyy aina. Porkkana antoi mukavan lisämaun.
Todella ihania, jopa muksutkin söivät ja halusivat, että teen pian uudestaan. Laitoin porkkana raastetta. Suosittelen! Mukava tarjota vieraillekin.

Pages