Tämä mehevä omenapiirakka sopii loppukesän kahvitarjoiluun  tai vaikkapa syksyn haravointitalkoisiin.

Pohjataikinassa käytettävät hiutaleet sekä sussasulava muruseos antavat piirakalle rapeutta.

Ainekset 8-10:lle annosta

1
tl
soodaa
2
tl
vaniljasokeria
dl
(tummaa) sokeria
2
munaa
dl
rasvatonta piimää
1
dl
juoksevaa margariinia (pullosta)
Päälle:
3-4
hapokasta omenaa
3-4
luumua tai aprikoosia
Muruseos:
½
dl
juoksevaa margariinia (pullosta)
1
dl
sokeria

Ohje

  1. Sekoita taikinan kuivat aineet keskenään. Lisää munat, piimä ja sula rasva. Sekoita tasaiseksi ja kaada taikina voidellulle piirasvuoalle (halkaisija n. 28 cm).
  2. Lohko omenat ja luumut tai aprikoosit tortun päälle. Sekoita muruseoksen ainekset ja ripottele tortun pinnalle.
  3. Paista 200-asteisen uunin alatasolla n. 30 min.
Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Katso videovinkit

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.