Intialaisesta keittiöstä tuttu naanleipä on entistäkin herkullisempaa kotimaisilla suppilovahveroilla täytettynä.

Ainekset 8 kpl annosta

Naanleivät:
4
dl
turkkilaista jogurttia
25
g
hiivaa
1
tl
suolaa
1
rkl
sokeria
1
muna
½
dl
oliiviöljyä
Voiteluun:
50
g
voita sulatettuna
Suppilovahveromuhennos:
1
l
suppilovahveroita
50
g
voita
2
sipulia
5
dl
kermamaitoa
1
tl
suolaa
1
tl
sokeria
½
tl
jauhettua valkopippuria

Ohje

NAAN-LEIVÄT:

  1. Liuota kädenlämpöiseen jogurttiin hiiva, suola, sokeri ja muna hieman vatkaten. Lisää durumvehnäjauhot aluksi vatkaten ja lopuksi puolikarkeat vehnäjauhot vaivaten taikinaksi. Lisää öljy alustamisen loppupuolella. Peitä taikina leivinliinalla ja anna kohota kaksinkertaiseksi.

  2. Jaa taikina 8 osaan jauhotetulla pöydällä. Taputtele palat ½-1 cm paksuisiksi soikioiksi pellille - älä käytä leivinpaperia, koska se palaa todella kuumassa uunissa.

  3. Paista leivät heti 250 asteessa uunin yläosassa 5 - 8 min. Kauli pöydällä seuraavat 4 leipää ensimmäisten leipien paistuessa. Siirrä ne kuumalle, uunista otetulle pellille ja laita vuorostaan paistumaan. Voitele leivät paistamisen jälkeen voisulalla ja peitä ne. 

SUPPISMUHENNOS: 

  1. Hauduta sienistä liika vesi pois ja ruskista sienet voissa sipulisilpun kanssa. Ripottele päälle vehnäjauhot, lisää maitoa koko ajan vispaten, kunnes kastike on sopivan notkeaa (paksuhkoa).

  2. Lisää mausteet. Ripaus sokeria pehmentää makua ja nostaa aromit pinnalle. Anna muhennoksen vetäytyä ennen kuin laitat sitä halkaistujen leipien väliin taskuksi.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.