Naanleivät Suppismuhennoksella

Naanleivät Suppismuhennoksella

Intialaisesta keittiöstä tuttu naan leipä on entistäkin herkullisempaa kotimaisilla suppilovahveroilla täytettynä.

8 kpl
Naanleivät:
4dlturkkilaista jogurttia
25ghiivaa
1tlsuolaa
1rklsokeria
1muna
3dlMyllyn Paras Durumvehnäjauhoja
4dlMyllyn Paras Emännän Puolikarkea Vehnäjauhoja
½dloliiviöljyä
Voiteluun:
50gvoita sulatettuna
Suppilovahveromuhennos:
1lsuppilovahveroita
50gvoita
2sipulia
3rklMyllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
5dlkermamaitoa
1tlsuolaa
1tlsokeria
½tljauhettua valkopippuria

Valmistusohje

NAAN-LEIVÄT: Liuota kädenlämpöiseen jogurttiin hiiva, suola, sokeri ja muna hieman vatkaten. Lisää durumvehnäjauhot aluksi vatkaten ja lopuksi puolikarkeat vehnäjauhot vaivaten taikinaksi. Lisää öljy alustamisen loppupuolella. Peitä taikina leivinliinalla ja anna kohota kaksinkertaiseksi. Jaa taikina 8 osaan jauhotetulla pöydällä. Taputtele palat ½-1 cm paksuisiksi soikioiksi pellille - älä käytä leivinpaperia, koska se palaa todella kuumassa uunissa. Paista leivät heti 250 asteessa uunin yläosassa 5 - 8 min. Kauli pöydällä seuraavat 4 leipää ensimmäisten leipien paistuessa. Siirrä ne kuumalle, uunista otetulle pellille ja laita vuorostaan paistumaan. Voitele leivät paistamisen jälkeen voisulalla ja peitä ne. SUPPISMUHENNOS: Hauduta sienistä liika vesi pois ja ruskista sienet voissa sipulisilpun kanssa. Ripottele päälle vehnäjauhot, lisää maitoa koko ajan vispaten, kunnes kastike on sopivan notkeaa (paksuhkoa). Lisää mausteet. Ripaus sokeria pehmentää makua ja nostaa aromit pinnalle. Anna muhennoksen vetäytyä ennen kuin laitat sitä halkaistujen leipien väliin taskuksi.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)