Sulata voi ja paloiteltu tumma suklaa mikrossa. Sekoittele sulatuksen aikana. Sekoita jauho, kaakao ja leivinjauhe keskenään. Vaahdota munat ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Kaada vaahdon joukkoon sulatettu suklaa-rasvaseos sekä jauhoseos varovasti käännellen. Lisää lopuksi valkosuklaapalat sekä mustaherukat.
Kaada taikina esim. suorakulmaiseen uunivuokaan, joka on vuorattu leivinpaperilla. Voit myös käyttää tavallista uunipeltiä, taikinaa riittää silloin n. puolelle pellille. Paista 175 asteessa n. 15-30 min. riippuen taikinan paksuudesta.
Brownien tulee olla sisältä kostea, varo paistamasta liian kuivaksi. Leikkaa jäähtynyt levy pieniksi neliöiksi tai kolmioiksi. Koristele tomusokerilla ja esim. mustaherukoilla tai pähkinärouheella. Tarjoile kanelilla maustetun kermavaahdon kera.
Taikinaan voi halutessaan lisätä myös pähkinärouhetta, rusinoita tai vaihtaa mustaherukat esim. vadelmiin. Myös rommitilkka antaa makua. Taikinasta voi halutessaan tehdä myös kakun. Paistoaika pitenee silloin hiukan.
Kommentteja ja keskustelua