Mustaherukka-suklaabrowniet

Myllyn Paras

Mustaherukka-suklaabrowniet ovat ihania suussasulavia herkkuja, jotka kruunaavat niin aattoaterian kuin
joulupäivän kahvihetken. 

Ohje on helppo ja browniepalat säilyvät jääkaapissa useita päiviä, elleivät
tule syötyä saman tien. Browniet voi myös pakastaa.

noin 40 kpl
200gvoita
200gtummaa suklaata
dlMyllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
¾dltummaa kaakaojauhetta
½tlleivinjauhetta
3munaa
dlfariinisokeria
dltavallista sokeria
2tlvaniljasokeria
1-2dlmustaherukoita (pakaste)
100gvalkosuklaata pieninä paloina

Valmistusohje

Sulata voi ja paloiteltu tumma suklaa mikrossa. Sekoittele sulatuksen aikana.
Sekoita jauho, kaakao ja leivinjauhe keskenään. Vaahdota munat ja sokerit
kuohkeaksi vaahdoksi. Kaada vaahdon joukkoon sulatettu suklaa-rasvaseos sekä
jauhoseos varovasti käännellen. Lisää lopuksi valkosuklaapalat sekä
mustaherukat.

Kaada taikina esim. suorakulmaiseen uunivuokaan, joka on vuorattu
leivinpaperilla. Voit myös käyttää tavallista uunipeltiä, taikinaa riittää
silloin n. puolelle pellille. Paista 175 asteessa n. 15-30 min. riippuen
taikinan paksuudesta. Brownien tulee olla sisältä kostea, varo paistamasta liian
kuivaksi.

Leikkaa jäähtynyt levy pieniksi neliöiksi tai kolmioiksi. Koristele
tomusokerilla ja esim. mustaherukoilla tai pähkinärouheella. Tarjoile kanelilla
maustetun kermavaahdon kera.

VINKKI: Taikinaan voi halutessaan lisätä myös pähkinärouhetta,
rusinoita tai vaihtaa mustaherukat esim. vadelmiin. Myös rommitilkka antaa
makua. Taikinasta voi halutessaan tehdä myös kakun. Paistoaika pitenee silloin
hiukan.

Resepti:
Jeremias Rantanen, Varkaus. Kunniamainintaresepti www.suomalainenjoulu.fi reseptikilpailussa 2009.

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)