Tässä ohjeessa on käytetty puolet vähemmän rasvaa kuin sacher-leivonnaisiin yleensä.

Mukana on vaalean vehnäjauhon sijasta tummaa hiivaleipäjauhoa, tummaa sokeria ja tummaa suklaata.

Aprikoosimarmeladitäytettä on kevennetty lastenruokasoseella.

Kosteamman vaikutelman leivoksiin saat kun kostutat pohjan paiston jälkeen.

Ainekset 10 - 15 leivosta annosta

Pohja:
3
munaa (omega-3)
1
dl
tummaa sokeria esim. fariinisokeria
100
g
juoksevaa sydänystävällistä margariinia
1
tl
leivinjauhetta
1
tl
vaniljasokeria
150
g
tummaa suklaata (sulatettuna)
Täyte:
100
g
aprikoosisosetta
100
g
aprikoosimarmeladia
Päälle:
n.1
rkl
kahvia tai kaakao-, suklaa- tai kahvilikööriä
100
g
tummaa suklaata

Ohje

  1. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää margariini vaahdon joukkoon koko ajan vatkaten. Sekoita jauhot ja leivinjauhe sekä vaniljasokeri keskenään ja lisää taikinaan vuorotellen sulatetun, hieman jo jäähtyneen suklaan kanssa.

  2. Vuoraa reunallinen iso uunipelti leivinpaperilla ja voitele se. Kaada taikina tasaiseksi kerrokseksi pellille. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla n. 15 min.  Anna jäähtyä.

  3. Jaa pohja kahtia ja levitä toiselle puolelle aprikoositäytteet. Nosta toinen puoli päälle.

  4. Valmista kuorrutus sulattamalla suklaa varovasti kiehuvaan kahviin tai likööriin (mikrossa tai kattilassa). Levitä kuorrutus kuumana leivosten pintaan. Leikkaa heti ruuduiksi eli leivoksiksi. Voit koristella leivokset hopeakuulin.

VINKKI: Kosteampia leivoksia saat kostuttamalla leivospohjaa ennen täyttämistä liköörillä tai vahvalla kaakaolla.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Katso videovinkit

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.