Kevennetyt Sacherleivokset

Kevennetyt Sacherleivokset

Tässä ohjeessa on käytetty puolet vähemmän rasvaa kuin sacher-leivonnaisiin yleensä.

Mukana tummaa jauhoa, tummaa sokeria ja tummaa suklaata.

Aprikoosimarmeladitäytettä on kevennetty lastenruokasoseella.

Kosteamman vaikutelman leivoksiin saat kun kostutat pohjan paiston jälkeen.

10 - 15 leivosta
Pohja:
3munaa (omega-3)
1dltummaa sokeria
100gjuoksevaa sydänystävällistä margariinia
2dlMyllyn Paras Hiivaleipävehnäjauhoja
1tlleivinjauhetta
1tlvaniljasokeria
150gtummaa suklaata (sulatettuna)
Täyte:
100gaprikoosisosetta
100gaprikoosimarmeladia
Päälle:
n.1rklkahvia tai kaakao-, suklaa- tai kahvilikööriä
100gtummaa suklaata

Valmistusohje

Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää margariini vaahdon joukkoon koko ajan vatkaten. Sekoita jauhot ja leivinjauhe sekä vaniljasokeri keskenään ja lisää taikinaan vuorotellen sulatetun, hieman jo jäähtyneen suklaan kanssa. Vuoraa reunallinen iso uunipelti leivinpaperilla ja voitele se. Kaada taikina tasaiseksi kerrokseksi pellille. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla n. 15 min. 

Anna jäähtyä. Jaa pohja kahtia ja levitä toiselle puolelle aprikoositäytteet. Nosta toinen puoli päälle. Valmista kuorrutus sulattamalla suklaa varovasti kiehuvaan kahviin tai likööriin (mikrossa tai kattilassa). Levitä kuorrutus kuumana leivosten pintaan. Leikkaa heti ruuduiksi eli leivoksiksi. Voit koristella leivokset hopeakuulin.

VINKKI: Kosteampia leivoksia saat kostuttamalla leivospohjaa ennen täyttämistä liköörillä tai vahvalla kaakaolla.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (1)

ihana resepti! Maku suussa sulava ja voittaa kaupan sacher kakut mennen tullen! Suosittelen.