Mummolan jouluinen maustekakku

Myllyn Paras

Karpalomehu ja jouluiset mausteet jalostavat Mummolan jouluinen maustekakun maun. Maustekakku on parhaimmillaan noin viikon kuluttua paistamisesta.

noin 20 viipaletta
Vuokaan:
voita
Myllyn Paras Korppujauhoja
Taikina:
dlMyllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
tlsoodaa
2tlkanelia
1tlneilikkaa
1tlinkivääriä
1tlhienonnettua rosépippuria
2dlrusinoita
150g(laktoositonta) voita
2kananmunaa
dlsokeria
dlsiirappia
1dlvahvaa karpalomehua

Valmistusohje

Voitele voilla ja jauhota korppujauhoilla rengasvuoka. Yhdistä keskenään kaikki kuivat aineet. Sulata voi ja jäähdytä. Vatkaa munat ja sokeri pysyväksi vaahdoksi. Lisää joukkoon sulatettu voi, siirappi ja karpalomehu. Lisää lopuksi taikinaan kuivat aineet varovasti nostellen. Sekoita taikina tasaiseksi ja kaada vuokaan. Paista 175-asteisessa uunissa noin 1 tunti. Kumoa kakku vähän jäähtyneenä. Siivilöi jäähtyneen kakun pinnalle tomusokeria. Tarjoa esimerkiksi jouluglögin kanssa.

Resepti:
Aija Huovila, Ruuhijärvi. Kunniamainintaresepti www.suomalainenjoulu.fi reseptikilpailussa 2009.

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (5)

Karpalomehun olisi hyvä olla sokeroimatonta. Muuten kakusta tulee todella äkkimakea.
Hyvin onnistui muunnelmani tästä kakusta. Suosittelen, helppo ja nopea tällaiselle tumpelo leipurillekin.
Kakku on nyt uunissa, saa nähdä millainen tulee. Rosepippurin jätin pois, samoin inkivääri oli loppunut. Sen sijaan lisäsin kardemummaa, pomeranssia ja muskottia. Rusinat korvasin jäisillä puolukoilla, jotka sekoitin jauhoihin ja karpalomehun sijaan laitoin tyrnimehua. Eli kovin sovellettu versio tuli niistä tarpeista, mitä sattui kotoa löytymään:) Taikina ainakin maistui taivaalliselta ja jos kakku onnistuu, ajattelin laittaa vielä tomusokerista ja tyrnimehusta kuorrutuksen. Ihana mausteinen tuoksu leviää uunista.
Kiva resepti :)
Kun tahdotte harmaaseen, ankeaan syksyyn joulun tuoksua, tehkää tämä kakku. Se tuoksu tulvii koko taloon. Laittakaa pari kaunista kynttilää pöytään. Tämä kakku on yksi herkullisimmista kuivakakuista.