Maustekakku sopii joulunajan kahvipöytään ja myyjäisiin.

Karpalomehu ja jouluiset mausteet jalostavat Mummolan jouluinen maustekakun maun.

Maustekakku on parhaimmillaan noin viikon kuluttua paistamisesta.

 

Ainekset noin 20 viipaletta annosta

Vuokaan:
voita
Taikina:
tl
soodaa
2
tl
kanelia
1
tl
neilikkaa
1
tl
inkivääriä
1
tl
hienonnettua rosépippuria
2
dl
rusinoita
150
g
(laktoositonta) voita
2
kananmunaa
dl
sokeria
dl
siirappia
1
dl
vahvaa karpalomehua

Ohje

  1. Voitele voilla ja jauhota korppujauhoilla rengasvuoka. Yhdistä keskenään kaikki kuivat aineet. Sulata voi ja jäähdytä. Vatkaa munat ja sokeri pysyväksi vaahdoksi.

  2. Lisää joukkoon sulatettu voi, siirappi ja karpalomehu. Lisää lopuksi taikinaan kuivat aineet varovasti nostellen. Sekoita taikina tasaiseksi ja kaada vuokaan.

  3. Paista 175-asteisessa uunissa noin 1 tunti. Kumoa kakku vähän jäähtyneenä. Siivilöi jäähtyneen kakun pinnalle tomusokeria. Tarjoa esimerkiksi jouluglögin kanssa.

Resepti:
Aija Huovila, Ruuhijärvi. Kunniamainintaresepti www.suomalainenjoulu.fi reseptikilpailussa 2009.

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.