Voitele voilla ja jauhota korppujauhoilla rengasvuoka. Yhdistä keskenään kaikki kuivat aineet. Sulata voi ja jäähdytä. Vatkaa munat ja sokeri pysyväksi vaahdoksi.
Lisää joukkoon sulatettu voi, siirappi ja karpalomehu. Lisää lopuksi taikinaan kuivat aineet varovasti nostellen. Sekoita taikina tasaiseksi ja kaada vuokaan.
Paista 175-asteisessa uunissa noin 1 tunti. Kumoa kakku vähän jäähtyneenä. Siivilöi jäähtyneen kakun pinnalle tomusokeria. Tarjoa esimerkiksi jouluglögin kanssa.
Kakku on nyt uunissa, saa nähdä millainen tulee. Rosepippurin jätin pois, samoin inkivääri oli loppunut. Sen sijaan lisäsin kardemummaa, pomeranssia ja muskottia. Rusinat korvasin jäisillä puolukoilla, jotka sekoitin jauhoihin ja karpalomehun sijaan laitoin tyrnimehua. Eli kovin sovellettu versio tuli niistä tarpeista, mitä sattui kotoa löytymään:) Taikina ainakin maistui taivaalliselta ja jos kakku onnistuu, ajattelin laittaa vielä tomusokerista ja tyrnimehusta kuorrutuksen. Ihana mausteinen tuoksu leviää uunista.
Kun tahdotte harmaaseen, ankeaan syksyyn joulun tuoksua, tehkää tämä kakku. Se tuoksu tulvii koko taloon. Laittakaa pari kaunista kynttilää pöytään. Tämä kakku on yksi herkullisimmista kuivakakuista.