Moniviljaruudut

Myllyn Paras
20 palaa
4dlMyllyn Paras Neljän Viljan Hiutaleita
4dlkiehuvaa vettä
2dlkylmää vettä
50ghiivaa
tlsuolaa
2rklmurskattua leipämaustetta (anista, fenkolia ja kuminaa)
2rklleipäsiirappia
n.12dlMyllyn Paras Sämpyläjauhoseosta
tai Hiivaleipäjauhoja
3rklpullomargariinia tai rypsiöljyä
Pinnalle:
Myllyn Paras Neljän Viljan Hiutaleita

Valmistusohje

Kaada kiehuva vesi hiutaleiden päälle, sekoita ja anna
turvota 5-10 minuuttia. Lisää kylmä vesi. Kokeile nesteen lämpötila, se ei saa
ylittää 37 astetta eli kädenlämpöä. Murusta joukkoon hiiva, lisää mausteet,
rasva ja noin 10 dl jauhoista. Alusta taikina koneella tai käsin ja lisää
tarpeen mukaan jauhoja. Anna kohota peitettynä 30-40 minuuttia.

Kumoa taikina jauhotetulle leivinpöydälle tai painele
ilmakuplat pois kulhossa. Nosta tai kaada taikina leivinpaperoidulle
uunipannulle ja taputtele se jauhotetuin käsin tasaiseksi levyksi. Jaa taikina
pizza- tai taikinapyörällä 20 ruutuun. Voitele pinta vedellä tai veden ja
siirapin seoksella ja peitä pinta hiutaleilla. Anna kohota 30-40 minuuttia. Jos
ruutujen rajat ovat lähes häipyneet, tee ne uudelleen.

Paista 225-asteessa uunin keskiosassa 20-25 minuuttia.

Vedä leipä leivinpaperin avulla ritilälle ja anna jäähtyä
hetken aikaa ennen kuin alat murtaa paloja ja herkutella.

VINKKI: Jos perhe on pieni, pakasta osa
ruuduista jäähtyneenä.

Resepti:
Kati Nappa

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (1)

Nämä on tosi hyviä! Maistuu myös paahdettuna!