Ainekset 2 kpl annosta

3
dl
maitoa
½
palaa hiivaa (25 g)
1 ½
tl
suolaa
1
rkl
sokeria
1
kananmuna
75
g
voita tai margariinia
Voiteluun:
1
kananmuna
Täyte:
150
g
juustoraastetta
1
ruukku
rosmariinia
100
g
tuorejuustoa

Ohje

  1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja kaada se taikinakulhoon. Lisää murennettu hiiva, suola sekä sokeri ja sekoita. Lisää 2/3 jauhoista ja vatkaa taikinaa voimakkaasti. Lisää kananmuna, huoneenlämpöinen voi ja loput jauhot. Alusta pehmeän kimmoisa taikina. Peitä ja kohota kaksinkertaiseksi.

  2. Silppua puolet rosmariininlehdistä ja sekoita ne juustoraasteeseen.

  3. Kumoa taikina työpöydälle, vaivaa ja paloittele 50–56 palaan. Pyörittele palat pyöreiksi sämpylöiksi juustoraaste-rosmariiniseoksessa ja asettele pellille kuusen muotoon. Kohota. Voitele rikkivispatulla kananmunalla. Pursota tuorejuustoa pallosten väliin ja tuikkaa rosmariininoksia kuuseen.

  4. Paista uunissa 200 asteessa noin 20 minuuttia.

  5. Tarjoa lämpimänä. 

Resepti:
Midi Vuorela, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.