Nyhtökuusi

Nyhtökuusi
2 kpl
½palaa hiivaa (25 g)
1 ½tlsuolaa
1rklsokeria
1kananmuna
8-9dlMyllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
75gvoita tai margariinia
Voiteluun:
1kananmuna
Täyte:
150gjuustoraastetta
1ruukkurosmariinia
100gtuorejuustoa

Valmistusohje

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja kaada se taikinakulhoon. Lisää murennettu hiiva, suola sekä sokeri ja sekoita. Lisää 2/3 jauhoista ja vatkaa taikinaa voimakkaasti. Lisää kananmuna, huoneenlämpöinen voi ja loput jauhot. Alusta pehmeän kimmoisa taikina. Peitä ja kohota kaksinkertaiseksi.

Silppua puolet rosmariininlehdistä ja sekoita ne juustoraasteeseen.

Kumoa taikina työpöydälle, vaivaa ja paloittele 50–56 palaan. Pyörittele palat pyöreiksi sämpylöiksi juustoraaste-rosmariiniseoksessa ja asettele pellille kuusen muotoon. Kohota. Voitele rikkivispatulla kananmunalla. Pursota tuorejuustoa pallosten väliin ja tuikkaa rosmariininoksia kuuseen.

Paista uunissa 200 asteessa noin 20 minuuttia.

Tarjoa lämpimänä. 

Resepti:
Midi Vuorela, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)