Mausteinen porkkanaleipä

Mausteinen porkkanaleipä
dlvettä
2rklöljyä
2rklsiirappia
dlporkkanaraastetta
3dlMyllyn Paras Sämpyläjauhoseosta (195 g)
4dlMyllyn Paras Emännän Puolikarkea Vehnäjauhoja (260 g)
1dlMyllyn Paras Ruisjauhoja (60 g)
2tlfenkolia
1tlpomeranssinkuorta
½tlsuolaa
2tlkuivahiivaa (tai ⅓ pkt tuorehiivaa)

Valmistusohje

Mittaa aineet tarkasti ohjeen järjestyksessä leipäkoneen kulhoon. Kuivahiivan tulee jäädä kokonaan jauhojen päälle. Tuorehiivaa voit käyttää hyvin, jos käynnistät leivonnan heti käynnistyväksi. Valitse normaali perusleivän ohjelma ja käynnistä tai ohjelmoi leipäkone.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (6)

Pitäisikö vesi lisätä lämpimänä? Tuntuu, että leipäni eivät kohoa niin kuin pitäisi.
Useimmissa leipäkoneissa taikinanesteen ei tarvitse olla lämmitettyä, sillä leipäkone lämmittää itse taikinan. Asian voi tarkistaa oman leipäkoneen ohjekirjasta. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Tämä on suosikkireseptini! Löysin leipäkoneen vuosien tauon jälkeen ja teen sillä nyt pääasiassa vain taikinoita, joista tulee vuorenvarmasti hyvin kohonneita ja onnistuneita sämpylöitä. Kiitoksia hyvästä reseptikokoelmasta. Leena Kauppila, Espoo
Onko ehdotuksia millä voisi korvata ruisjauhon? En voi käyttää lainkaan ruistuotteita.
Ruisjauhon voi korvata haluamallaan jauholla, esim. grahamjauholla. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Erittäin maukas ja hyvärakenteinen, hyvin nouseva leipä. Tästä ohjeesta tulee melko suuri leipä (oliskohan kilo?), eli esim. OBH Nordican koneeseen, jossa isoin leipä on jotain päälle 600 grammaa, kannattaa tämä leipä tehdä 0,5-0,75 kertaisena ettei paisu yli vuoan. Suolaa laitoin 0,75 kertaiseen leipään kuitenkin 1 tl ja kuivahiivaa yhden kuivahiivapussin (n. 2 tl).