• Kaiva leipäkone esiin ja leivo itse herkullista leipää.
  • Sämpyläjauhojen lisäksi siihen kannattaa lisätä siemeniä tai leseitä.
  • Mikäli leipä ei kulu kaikki vuorokauden sisällä, pakasta osa.

Ainekset 1 leipä, n. 30 viipaletta annosta

3
dl
vettä
1
rkl
rypsiöljyä
½
dl
pellavan- tai camelinansiemeniä
½
dl
auringonkukansiemeniä
(1
rkl
tummaa sokeria)
½
tl
mineraalisuolaa
2
tl
kuivahiivaa (tai ⅓ pkt tuorehiivaa)

Ohje

  1. Mittaa aineet tarkasti ohjeen järjestyksessä leipäkoneen kulhoon. Kuivahiivan tulee jäädä kokonaan jauhojen päälle. Tuorehiivaa voit käyttää hyvin, jos käynnistät leivonnan heti käynnistyväksi, laita tuorehiiva taikinanesteeseen.

  2. Valitse normaali perusleivän ohjelma ja käynnistä tai ohjelmoi leipäkone.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kokeilitko reseptiä? Anna oma arvosanasi.

12 arviota

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.