Ohraleipä

Ohraleipä
3dl(laktoositonta) piimää, kermaviiliä tai vettä
3dlMyllyn Paras Ohrajauhoja (180 g)
4dlMyllyn Paras Emännän Puolikarkarkea Vehnäjauhoja (300 g)
tlsuolaa
(2tlanista tai fenkolia)
50g(laktoositonta) voisulaa
2tlkuivahiivaa (tai ⅓ pkt tuorehiivaa)

Valmistusohje

Mittaa kaikki aineet ohjeen järjestyksessä leipäkoneen kulhoon. Laita kuivahiiva viimeiseksi jauhojen päälle mikäli käynnistät leivonnan myöhemmin alkavaksi.

Ohjelmoi tai käynnistä kone pika- tai normaaliohjelmalle.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (5)

Itse vaihdoin vehnän spelttiin ja lisäsin yhden kananmunan. Herkullista, koossa pysyvää ja paljon proteiinia (noin leiväksi...). En lisännyt mausteita ja hiiva oli kuivahiivaa. Nesteenä käytin rasvatonta piimää, koska sitä sattui olemaan kaapissa.
Tiivistä koostumukseltaan (hyvä!), hieman liikaa hiivan makuista.
Aika tiivistä leipää tuli.
Loisto resepti. Hyvä leipä tuli.
Hyvää tuli, mutta vähän murenevaista!