Jyväleipä leipäkoneella

Jyväleipä leipäkoneella
3dlvettä
200gkypsiä Myllyn Paras Esikypsytetty Rikottu Ohrasuurimoita
7dlMyllyn Paras Emännän Puolikarkea Vehnäjauhoja
tlsuolaa
1rklsiirappia
1rklöljyä
2tlkuivahiivaa (tai ⅓ pkt tuorehiivaa)

Valmistusohje

Mittaa aineet tarkasti ohjeen järjestyksessä leipäkoneen kulhoon. Kuivahiivan tulee jäädä kokonaan jauhojen päälle. Tuorehiivaa voit käyttää hyvin, jos käynnistät leivonnan heti käynnistyväksi. Valitse normaali perusleivän tai pullan ohjelma ja ohjelmoi tai käynnistä leipäkone.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (8)

En voi käyttää ohraa. Käytin kaurahiutaleita 1 dl ja jauhoja 6 dl, niin tuli todella kookas ja hyvän makuinen leipä.
Ei onnistu meidän leipäkoneella ( OBHNordica ) Tämä ohje. Kone ei pysty sekoittamaan ko. ohjeella. Kokeilen vielä vähentää hiutaleiden määrän ainakin puoleen ja jauhoja laitan vain 5 dl.
Mitä syötetään leivän painoksi? Koneeseeni täytyy se laittaa. Kiitos!
Taikinan paino on noin 1000 g. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Todella hyvää leipää. Suosittelen lämpimästi kaikille. Lisäsin 0,5 dl rusinoita. Tuli hyvää.
Ohrasuurimoitten sijasta käy vaikka ylijäämä puuro:)
tarkistuksen vuoksi: - keitetäänkö ohrasuurimot ensin pakkauksen ohjeen mukaan? - onko 200 g kypsiä vai esikypsytettyjä suurimoita?
Ohrasuurimot tulee keittää ennen lisäämistä. Keitä n. 1 dl suurimoita ja mittaa kypsistä suurimoista 200 g:n annos taikinaan. Voit myös keittää suurimoita isomman määrän ja käyttää osan esim. lisäkkeeksi ruokaan ja osan leipään. Terveisin Myllyn Paras, Kuluttajaneuvonta.