Tattarileipä leipäkoneella

Myllyn Paras
3dlvettä
2rklöljyä
2rklsiirappia
1tlsuolaa
2dlMyllyn Paras Tattarihiutaleita
2dlMyllyn Paras Tattarijauhoja
4dlMyllyn Paras Emännän Puolikarkea Vehnäjauhoja
2tlkuminaa
2tlkuivahiivaa (tai ½ pkt tuoretta hiivaa)

Valmistusohje

Mittaa aineet leipäkoneen kulhoon ohjeen järjestyksessä.
Jos käytät kuivahiivaa jätä se jauhojen päälle viimeiseksi. Valitse pika- tai
normaaliohjelma ja käynnistä leipäkone. 

HUOM! Leipäkoneen kanssa joutuu olemaan tarkkana,
ohjetta joutuu kokeilemaan omalle koneelle sopivaksi.

VINKKI: Voit valmistaa taikinasta myös sämpylöitä -
käytä tällöin n. 1 dl vähemmän jauhoa. Sämpylätaikina saa jäädä pehmeäksi. Leivo
taikinasta n. 12 matalaa sämpylää, kohota ja paista 225-asteessa n. 15 min.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (4)

voiko tattarihiutaleet korvata kaurahiutaleilla tms
Tattarihiutaleet voi korvata haluamillaan hiutaleilla. Tämä vaikuttaa lopputuotteen makuun. terveisin, Kuluttajaneuvonta
Voiko allergian vuoksi leipoa pelkästään tattarijauhoista ja -hiutaleista leipää (siis ilman vehnäjauhoja) Jos voi, niin kuinka paljon jauhoja käytetään esim ohjeeseenne tattarileipä leipäkoneella?
Ohjeesta voi jättää vehnäjauhon pois, mutta tämä vaikuttaa leivän rakenteeseen. Veden määrää täytyy tällöin pienentää. Jokainen leipäkone on erilainen, joten aineiden parhaimmat suhteet löytyvät kokeilemalla.