Tattarileipä leipäkoneella

3 | dl | vettä |
2 | rkl | öljyä |
2 | rkl | siirappia |
1 | tl | suolaa |
2 | dl | Myllyn Paras Tattarihiutaleita |
2 | dl | Myllyn Paras Tattarijauhoja |
4 | dl | Myllyn Paras Emännän Puolikarkea Vehnäjauhoja |
2 | tl | kuminaa |
2 | tl | kuivahiivaa (tai ½ pkt tuoretta hiivaa) |
Valmistusohje
-
Mittaa aineet leipäkoneen kulhoon ohjeen järjestyksessä. Jos käytät kuivahiivaa jätä se jauhojen päälle viimeiseksi. Valitse pika- tai normaaliohjelma ja käynnistä leipäkone.
HUOM! Leipäkoneen kanssa joutuu olemaan tarkkana, ohjetta joutuu kokeilemaan omalle koneelle sopivaksi.
VINKKI: Voit valmistaa taikinasta myös sämpylöitä - käytä tällöin n. 1 dl vähemmän jauhoa. Sämpylätaikina saa jäädä pehmeäksi. Leivo taikinasta n. 12 matalaa sämpylää, kohota ja paista 225-asteessa n. 15 min.
Reseptin ominaisuudet
Kommentit (4)
voiko tattarihiutaleet korvata kaurahiutaleilla tms
Tattarihiutaleet voi korvata haluamillaan hiutaleilla. Tämä vaikuttaa lopputuotteen makuun. terveisin, Kuluttajaneuvonta
Voiko allergian vuoksi leipoa pelkästään tattarijauhoista ja -hiutaleista leipää (siis ilman vehnäjauhoja) Jos voi, niin kuinka paljon jauhoja käytetään esim ohjeeseenne tattarileipä leipäkoneella?
Kommentoi reseptiä