Ainekset annosta

3
dl
vettä
2
rkl
öljyä
2
rkl
siirappia
1
tl
suolaa
2
tl
kuminaa
2
tl
kuivahiivaa (tai ½ pkt tuoretta hiivaa)

Ohje

  1. Mittaa aineet leipäkoneen kulhoon ohjeen järjestyksessä. Jos käytät kuivahiivaa jätä se jauhojen päälle viimeiseksi. Valitse pika- tai normaaliohjelma ja käynnistä leipäkone. 

HUOM! Leipäkoneen kanssa joutuu olemaan tarkkana, ohjetta joutuu kokeilemaan omalle koneelle sopivaksi.

VINKKI: Voit valmistaa taikinasta myös sämpylöitä - käytä tällöin n. 1 dl vähemmän jauhoa. Sämpylätaikina saa jäädä pehmeäksi. Leivo taikinasta n. 12 matalaa sämpylää, kohota ja paista 225-asteessa n. 15 min.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.