Tattari-pellavansiemenleipä

3½ | dl | vettä |
½ | dl | pellavansiemeniä |
2 | rkl | öljyä |
1 | rkl | siirappia |
1 | tl | suolaa |
2 | dl | Myllyn Paras Tattarijauhoja |
6 | dl | Myllyn Paras Emännän Puolikarkea Vehnäjauhoja |
2 | tl | kuivahiivaa (tai ⅓ pkt tuorehiivaa) |
Valmistusohje
-
Mittaa aineet leipäkoneen kulhoon ohjeen järjestyksessä. Jos käytät kuivahiivaa, jätä se jauhojen päälle viimeiseksi. Valitse pika- tai normaaliohjelma ja käynnistä leipäkone.
Reseptin ominaisuudet
Kommentit (5)
Millä korvata vehnäjauhon (gluteeniton versio)?
Gluteenittoman version saa käyttämällä gluteenittomia tattarijauhoja sekä vehnäjauhojen sijasta gluteenitonta jauhoseosta. Gluteenittomaan ruokavalioon leivottaessa on hyvä huomioida, että Myllyn Paras Tattarijauhot valmistetaan samoilla tuotantolinjoilla, joilla valmistetaan gluteenia sisältäviä tuotteita. Siten tattarijauhot saattavat sisältää pieniä määriä muiden viljojen jäämiä. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Hei, etsin tattariohjeita, koska en käytä viljoja. Silmään osui leipäkoneohje, jossa on tattaria ja pellavansiemeniä, mutta eikö pellavansiemenet pitäisi liottaa, tai vähintään huuhdella? Ohjeessa sanotaan, että kaikki vaan koneeseen.
hyvä ohje
Kommentoi reseptiä