Kauraleipä

Kauraleipä
3dlvettä
1rklöljyä
2dlMyllyn Paras Kaurahiutaleita
n.6dlMyllyn Paras Hiivaleipävehnäjauhoja
1tlsuolaa
(1rklfariinisokeria)
2tlkuivahiivaa (tai ⅓ pkt tuorehiivaa)

Valmistusohje

Mittaa aineet tarkasti ohjeen järjestyksessä leipäkoneen kulhoon. Kuivahiivan tulee jäädä kokonaan jauhojen päälle. Tuorehiivaa voit käyttää hyvin, jos käynnistät leivonnan heti käynnistyväksi. Valitse pika- tai normaali perusleivän ohjelma ja käynnistä tai ohjelmoi leipäkone.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (19)

Hyvä perusleipä. Laitoin siihen 1 tl jauhettua anista, koska minusta kauran kanssa käy anismauste.
Tämä on kyllä vehnäleipää, jossa on hiukan kauraakin.
Hyvä resepti...asun Ranskassa ja joskus tekee mieli kauraleipää. Itse lisäsin maitojauhetta n. puoli kahvikupillista.
Leipäkoneemme ollut vuosia telakalla, koska sillä tehdyt leivät eivät maittaneet. Resepteinä on ollut koneen mukana tulleet. Nyt kokeilin tätä, joskin kaapissa oli elovena ryynejä ja jotain sämpyläjauhosekoitusta. Ehdottomasti paras leipä, mitä tällä koneella on koskaan tehty. Pinta rapea ja sisus mehevä. Ja kauran aromeja sopivasti. Söin puoli leipää kerralla! Kiitos reseptistä. T. Ari
Saiskos tälläsen reseptin myös käsinleipojalle. Olen etsinyt leipäreseptiä, jossa ei olisi yhtään vehnäjauhoja? Spelttiä kokeiltu, ei oikein napannut.
Saman reseptin mukaan voi tehdä leivän myös käsin vaivaten. Silloin taikinaneste tulee ensin lämmittää ja mikäli käyttää kuivahiivaa, niin kuivahiiva lisätään taikinaan jauhoihin sekoitettuna. Tässäkin reseptissä on kyllä käytetty tummia hiivaleipävehnäjauhoja, joten resepti ei ole vehnätön. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Mielestäni kuivahiivan käyttö on tarpeetonta, myös ajastettaessa. Leipäkoneessa jauhojen yläpinta tasoitetaan niin että murennettu tuorehiiva ei pääse valumaan veteen. Sitten vain ajastus päälle. Toimii...
Kokeilin korvata veden kauramaidolla, käytin 3,5 dl koska 3 dl teki taikinasta liian tiivistä (kone ei jaksanut vaivata sitä!). Leipä ei kuitenkaan nouse kunnolla ja päälypinta ei rusketu ja paistu tasaiseksi, vaan jää vaaleaksi ja rypyläiseksi. Leivän maku on kuitenkin hyvä. Ilmeisesti kauramaito vaikuttaa leivän nousemiseen ja paistumiseen heikentävästi, mutta miksi? Tässä kauramaidossa mitä käytin on kyllä mukana rapsiöljyä, suolaa, vitamiineja ja kalsiumia. Tulisiko puhtaalla lisäineettomalla kauramaidolla kenties parempi tulos...?
Monenko gramman taikina kyseessä 750 g vai 1000 g? Ainakin Tefalin koneessa on kaksi vaihtoehtoa, niin siksi paino kiinnostaa.
Taikina painaa noin 750 g. Terveisin, Kuluttajaneuvonta.

Pages