Valmista ensin reilu annos kauramurua.

Jos haluat saada reilusti kuituja, käytä kauramuruun kuitupitoista kaurahiutaletta, kuten Pikakaura+Kuitu Hiutale, mutta myös tavallinen Kaurahiutale sopii. Jos taas haluat rakenteeltaan karkeajakoisempaa crunchya, käytä Iso Kaurahiutaletta.

Tiedätkö erot? Isot Kaurahiutaleet valmistetaan litistämällä leikkaamattomat kokonaiset kauran jyvät, kun taas tavallinen kaurahiutale valmistetaan litistämällä leikatut kauran jyvät.

Katso alta reseptin valmistus videolta.

Ainekset 4-6:lle annosta

Kauracrunchy:
10
g
margariinia tai voita
½
dl
(50 g) hunajaa (tai tummaa sokeria)
1
tl
vaniljasokeria tai kanelia
Unelmavaahto:
dl
vaahtoutuvaa vaniljakastiketta (1 tlk)
2
tl
sitruunamehua
1
tlk
sitruunarahkaa (200 g)
1
tl
vaniljasokeria
Lisäksi:
n.4
dl
vadelmia, mansikoita, herukoita, puolukoita tms. marjoja

Ohje

  1. Sulata rasva ja hunaja tai tumma sokeri paistinpannulla liedellä. Lisää pannulle hiutaleet ja anna seoksen paahtua miedohkolla lämmöllä koko ajan sekoittaen n. 5 min, mausta. Anna jäähtyä.

  2. Valmista vaahto. Vatkaa vaniljakastike kuohkeaksi vaahdoksi, lisää sitruunamehua ja –rahkaa ja vatkaa vielä kiinteäksi. Mausta seos vaniljasokerilla.

  3. Kokoa jälkiruoka annosmaljoihin ennen tarjoilua: pohjalle marjoja, sitten vaahtoa, jonka päälle crunchya, tämän päälle vaahtoa reilusti ja koristeeksi crunchya ja marjoja.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.