Marjaunelma ja kauramuru

Marjaunelma ja kauramuru

Tässä yksi maistuva välipala, joka voittaa karkit. Valmista ensin reilu annos kauramurua. Jos haluat saada reilusti kuituja, käytä kauramuruun kuitupitoista kaurahiutaletta (Pikakaura+Kuitu Hiutale), mutta myös tavallinen Kaurahiutale sopii. Jos taas haluat rakenteeltaan karkeajakoisempaa crunchya, käytä Iso Kaurahiutaletta. Tiedätkö erot? Isot Kaurahiutaleet valmistetaan litistämällä leikkaamattomat kokonaiset kauran jyvät, kun taas tavallinen kaurahiutale valmistetaan litistämällä leikatut kauran jyvät. Pikakaurahiutale on litistetty hyvin ohuiksi viipaleiksi leikatusta kaurasta. Katso alta reseptin valmistus videolta.

4-6:lle
Kauracrunchy:
10gmargariinia tai voita
½dl(50 g) hunajaa (tai tummaa sokeria)
2dlMyllyn Paras Pikakaura+Kuitu Hiutaleita
1tlvaniljasokeria tai kanelia
Unelmavaahto:
dlvaahtoutuvaa vaniljakastiketta (1 tlk)
2tlsitruunamehua
1tlksitruunarahkaa (200 g)
1tlvaniljasokeria
Lisäksi:
n.4dlvadelmia, mansikoita, herukoita, puolukoita tms. marjoja

Valmistusohje

Sulata rasva ja hunaja tai tumma sokeri paistinpannulla liedellä. Lisää pannulle hiutaleet ja anna seoksen paahtua miedohkolla lämmöllä koko ajan sekoittaen n. 5 min, mausta. Anna jäähtyä. Valmista vaahto. Vatkaa vaniljakastike kuohkeaksi vaahdoksi, lisää sitruunamehua ja –rahkaa ja vatkaa vielä kiinteäksi. Mausta seos vaniljasokerilla. Kokoa jälkiruoka annosmaljoihin ennen tarjoilua: pohjalle marjoja, sitten vaahtoa, jonka päälle crunchya, tämän päälle vaahtoa reilusti ja koristeeksi crunchya ja marjoja.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)