Marjaunelma ja kauramuru

Marjaunelma ja kauramuru
25 min, josta valmisteluaika 25 min
  • Tässä yksi maistuva välipala, joka voittaa karkit.
  • Valmista ensin reilu annos kauramurua.
  • Jos haluat saada reilusti kuituja, käytä kauramuruun kuitupitoista kaurahiutaletta (Pikakaura+Kuitu Hiutale), mutta myös tavallinen Kaurahiutale sopii. Jos taas haluat rakenteeltaan karkeajakoisempaa crunchya, käytä Iso Kaurahiutaletta.
  • Tiedätkö erot? Isot Kaurahiutaleet valmistetaan litistämällä leikkaamattomat kokonaiset kauran jyvät, kun taas tavallinen kaurahiutale valmistetaan litistämällä leikatut kauran jyvät. Pikakaurahiutale on litistetty hyvin ohuiksi viipaleiksi leikatusta kaurasta.
  • Katso alta reseptin valmistus videolta.
4-6:lle
Kauracrunchy:
10gmargariinia tai voita
½dl(50 g) hunajaa (tai tummaa sokeria)
2dlMyllyn Paras Pikakaura+Kuitu Hiutaleita
1tlvaniljasokeria tai kanelia
Unelmavaahto:
dlvaahtoutuvaa vaniljakastiketta (1 tlk)
2tlsitruunamehua
1tlksitruunarahkaa (200 g)
1tlvaniljasokeria
Lisäksi:
n.4dlvadelmia, mansikoita, herukoita, puolukoita tms. marjoja

Valmistusohje

Sulata rasva ja hunaja tai tumma sokeri paistinpannulla liedellä. Lisää pannulle hiutaleet ja anna seoksen paahtua miedohkolla lämmöllä koko ajan sekoittaen n. 5 min, mausta. Anna jäähtyä.

Valmista vaahto. Vatkaa vaniljakastike kuohkeaksi vaahdoksi, lisää sitruunamehua ja –rahkaa ja vatkaa vielä kiinteäksi. Mausta seos vaniljasokerilla.

Kokoa jälkiruoka annosmaljoihin ennen tarjoilua: pohjalle marjoja, sitten vaahtoa, jonka päälle crunchya, tämän päälle vaahtoa reilusti ja koristeeksi crunchya ja marjoja.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)