Kyllä! Tortillat voi täyttää myös makeasti. Laiska pääsee vähemmällä käyttämällä valmista vaniljakiisseliä, mutta muhkeamman makuista tulee, kun teet kastikkeen kokonaan alusta loppuun itse. Täytteeksi marjoja tai hedelmiä – kotimaisia tai eksoottisia – oman maun mukaan.

Valmista kauratortillat itse, leivo tähän reseptiin tortillat rieskakoossa eli n. 16 cm halkaisijaltaan olevina yhteensä 10-12 kpl. Huomaa että voit myös tehdä taikinan valmiiksi jääkaappiin odottamaan, se säilyy siellä max. 2 vuorokautta.

Voit toki käyttää myös valmiita vehnä- tai maissitortilloja, tällöin ruoka valmistuu nopeammin.

Ainekset 2-4:lle annosta

Vaniljakiisseli:
1
vaniljatanko
1
dl
sokeria
5
dl
maitoa
2
rkl
maissitärkkelystä
5
keltuaista
Lisäksi:
1
annos itse tehtyjä kauratortilloja
tummaa suklaata sulatettuna
tomusokeria
mansikoita pilkottuna
kiiviä pilkottuna

Ohje

  1. Halkaise vaniljatanko. Raavi sisus ja laita vaniljatöhnä, sokeri ja puolitettu tanko maidon joukkoon. Kuumenna kiehuvaksi. Nosta pois lämmöltä ja anna maustua 15 minuuttia.

  2. Sekoita maissitärkkelys ja keltuaiset keskenään kulhossa ja kaada joukkoon vaniljamaito voimakkaasti sekoittaen.

  3. Siirrä seos takaisin kattilaan ja kuumenna miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen, kunnes maito saostuu ja pulpahtaa muutaman kerran. Siivilöi vaniljakiisseli ja jäähdytä.

  4. Valmista annos itse tehtyjä kauratortillalettuja. Leivo taikinasta tanko ja jaa se 10-12 osaan, pyöräytä palloiksi.

  5. Kauli taikinapallot ja paista pannulla ohjeen mukaan.

  6. Ripottele tortilloiden päälle sulatettua suklaata ja keskelle vaniljakiisseliä. Laita päälle pilkottuja mansikoita ja kiiviä. Kääri rullaksi. Viimeistele suklaalla, mansikoilla ja pölysokerilla.

Resepti:
Mikko Takala ja Sami Rekola, Kuva: Tommi Anttonen

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.