Kyllä! Tortillat voi täyttää myös makeasti. Laiska pääsee vähemmällä käyttämällä valmista vaniljakiisseliä, mutta muhkeamman makuista tulee, kun teet kastikkeen kokonaan alusta loppuun itse. Täytteeksi marjoja tai hedelmiä – kotimaisia tai eksoottisia – oman maun mukaan.

Ainekset 2-4:lle annosta

Vaniljakiisseli:
1
vaniljatanko
1
dl
sokeria
5
dl
maitoa
2
rkl
maissitärkkelystä
5
keltuaista
Lisäksi:
tummaa suklaata sulatettuna
tomusokeria
mansikoita pilkottuna
kiiviä pilkottuna

Ohje

  1. Halkaise vaniljatanko. Raavi sisus ja laita vaniljatöhnä, sokeri ja puolitettu tanko maidon joukkoon. Kuumenna kiehuvaksi. Nosta pois lämmöltä ja anna maustua 15 minuuttia.

  2. Sekoita maissitärkkelys ja keltuaiset keskenään kulhossa ja kaada joukkoon vaniljamaito voimakkaasti sekoittaen.

  3. Siirrä seos takaisin kattilaan ja kuumenna miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen, kunnes maito saostuu ja pulpahtaa muutaman kerran.

  4. Siivilöi ja jäähdytä.

  5. Lämmitä tortillat uunissa tai mikrossa. Ripottele tortilloiden päälle sulatettua suklaata ja keskelle vaniljakiisseliä. Laita päälle pilkottuja mansikoita ja kiiviä. Kääri rullaksi. Viimeistele suklaalla, mansikoilla ja pölysokerilla.

Resepti:
Mikko Takala ja Sami Rekola, Kuva: Tommi Anttonen

Kokeilitko reseptiä? Anna oma arvosanasi.

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.