Mansikka-marenkikakku

Mansikka-marenkikakku
15-20 annosta
Sokerikakkupohja:
5kananmunaa
2 ¼ dlsokeria
dlMyllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
1tlleivinjauhetta
Kostutus:
dlmaitoa
1rklvaniljasokeria
Täyte:
4liivatelehteä
½dlmaitoa
dlkuohukermaa
250gmaitorahkaa
dlsokeria
1rklvaniljasokeria
5dlmansikoita pilkottuna
Italialainen marenki:
dlsokeria
1dlvettä
4kananmunan valkuaista
Sitruunasiirappi:
2sitruunan mehu
2dlsokeria
Pinnalle:
5dlmansikoita pilkottuna

Valmistusohje

Kuumenna uuni 180 asteeseen. Voitele ja leivitä tasapohjainen (ø noin 20 cm) kakkuvuoka. Vatkaa huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää jauho-leivinjauheseos kevyesti sekoittaen muna-sokerivaahtoon. Kaada taikina vuokaan, tasoita pinta ja paista uunissa noin 30 minuuttia. Kokeile kypsyys cocktailtikulla. Kumoa kakkupohja leivinpaperille. Jäähdytä.

Leikkaa kakkupohja kolmeksi pyöreäksi, yhtä paksuksi levyksi. Vuoraa kakkuvuoka kelmulla, tee tarvittaessa leivinpaperista korotusosa vuoan reunan ja kelmun väliin, kakku on 10–12 cm korkea. Laita ensimmäinen kakkulevy vuokaan paistopinta kelmuun päin. Kostuta levy vaniljamaidolla.

Pehmitä liivatelehdet kylmässä vedessä. Sulata hyvin valutetut liivatelehdet kiehuvan kuumaan maitotilkkaan. Vatkaa kuohukerma vaahdoksi. Sekoita toisessa kulhossa maitorahka ja sokerit sileäksi, lisää liivateliemi ja kermavaahto. Annostele puolet täytteestä kostutetun kakkulevyn päälle vuokaan, ripottele puolet mansikoita täytteen päälle ja paina keskimmäinen kakkulevy täytteen päälle, kostuta ja tee seuraava täytekerros samoin. Kostuta pohjalevy ja siirrä se täytteen päälle vuokaan. 

Käännä kelmunhelmat kakun suojaksi ja siirrä kakku jääkaappiin 4–12 tunniksi. Valmista sitruunasiirappi keittämällä sitruunasta puristettua mehua ja sokeria kattilassa noin 10 minuuttia. Jäähdytä.

Mittaa italialaisen marengin sokeri ja vesi kattilaan, keitä 5–8 minuuttia kunnes liemen lämpötila on noin 120 astetta. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi, lisää kiehuvan kuuma sokeriliemi ohuena nauhana vaahtoon koko ajan vatkaten. Jatka vatkaamista kunnes marenkivaahto on jäähtynyt haaleaksi.

Kumoa kakku tarjoiluvadille ja poista kemut. Levitä marenkivaahtokerros kakun reunaan, laita loput vaahdosta pursotinpussiin ja pursota kakun pinnalle ruusukkeet. Ruskista marenki kaasupolttimella.

Kumoa pilkotut mansikat kakun pinnalle ja valuta muutama ruokalusikallinen sitruunasiirappia mansikoiden päälle. Tarjoa loppu siirappi erillisestä astiasta kakun kanssa.  

VINKKI! Marenki ja mansikat yhdistyvät ihanasti myös klassisessa Britakakussa!

Resepti:
Midi Vuorela, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)