Marjamisu on marjainen muunnos tiramisusta. Misuun sopivat hyvin myös vadelmat, mustikat, kirsikat, karviaiset tai herukat.

Suositun tiramisun valmistuksessa käytetään perinteisesti mascarpone-juustoa. Se on tyypiltään pehmeä tuorejuusto, jota nautitaan sellaisenaan ja eri tavoin maustettuna.

Muista kostuttaa marjamisu huolella, sillä misu saa olla hyvin kosteaa.

Ainekset pyöreä vuoka (halkaisija 25-28 cm), noin 8 annosta

Torttupohja:
Vuokaan:
rasvaa
Kypsälle pohjalle:
1
dl
vahvaa (maito)kahvia
3
rkl
mantelilikööriä (esim. Amaretto) tai muutama tippa manteliesanssia
2-3
dl
mansikkahilloa tai -survosta
Täytevaahto:
1
tlk
vaahtoutuvaa vaniljakastiketta (2½ dl)
1
tlk
mascarponejuustoa (200 g) tai kevyemmin maitorahkaa
1-2
rkl
sokeria
1
tl
vaniljasokeria
2
rkl
mantelilikööriä tai muutama tippa manteliesanssia
n.1
dl
mantelilastuja
Koristeeksi:
mansikoita
sitruunamelissan- tai pieniä mansikanlehtiä

Ohje

  1. Painele sulanut taikina voidellun ja korppujauhotetun laakean piirakkavuoan pohjalle ja reunoille (halkaisija 25-28 cm). Kypsennä pohjaa 200-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla n. 10 min. Varo paistamasta liikaa. Jäähdytä pohja.

  2. Valmista täytevaahto. Vatkaa vaniljakastike kovaksi vaahdoksi. Lisää huoneenlämpöinen eli hieman pehmennyt tuorejuusto tai maitorahka. Mausta seos sokerilla, vaniljasokerilla ja liköörillä tai esanssilla. Sekoita mantelilastut joukkoon.

  3. Kostuta torttupohja hyvin. Levitä päälle mansikkahillo tai -survos ja sen päälle täyte. Koristele mansikoilla ja pienillä mansikanlehdillä.

VINKKI: Voit käyttää mansikoiden sijaan vadelmia tai kirsikoita.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.