Mansikkamisu

Mansikkamisu

Marjamisu on marjainen muunnos tiramisusta. Misuun sopivat hyvin myös vadelmat, mustikat, kirsikat, karviaiset tai herukat. Suositun tiramisun valmistuksessa käytetään perinteisesti mascarpone-juustoa. Se on tyypiltään pehmeä tuorejuusto, jota nautitaan sellaisenaan ja eri tavoin maustettuna. Muista kostuttaa marjamisu huolella, sillä misu saa olla hyvin kosteaa.

pyöreä vuoka (halkaisija 25-28 cm)
Torttupohja:
1pktMyllyn Paras Pyöreää Kauramurotaikinaa (380 g)
Vuokaan:
rasvaa
Myllyn Paras Korppujauhoja
Kypsälle pohjalle:
1dlvahvaa (maito)kahvia
3rklmantelilikööriä (esim. Amaretto) tai muutama tippa manteliesanssia
2-3dlmansikkahilloa tai -survosta
Täytevaahto:
1tlkvaahtoutuvaa vaniljakastiketta (2½ dl)
1tlkmascarponejuustoa (200 g) tai kevyemmin maitorahkaa
1-2rklsokeria
1tlvaniljasokeria
2rklmantelilikööriä tai muutama tippa manteliesanssia
n.1dlmantelilastuja
Koristeeksi:
mansikoita
sitruunamelissan- tai pieniä mansikanlehtiä

Valmistusohje

Painele sulanut taikina voidellun ja korppujauhotetun laakean piirakkavuoan pohjalle ja reunoille (halkaisija 25-28 cm). Kypsennä pohjaa 200-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla n. 10 min. Varo paistamasta liikaa. Jäähdytä pohja. Valmista täytevaahto. Vatkaa vaniljakastike kovaksi vaahdoksi. Lisää huoneenlämpöinen eli hieman pehmennyt tuorejuusto tai maitorahka. Mausta seos sokerilla, vaniljasokerilla ja liköörillä tai esanssilla. Sekoita mantelilastut joukkoon. Kostuta torttupohja hyvin. Levitä päälle mansikkahillo tai -survos ja sen päälle täyte. Koristele mansikoilla ja pienillä mansikanlehdillä.

VINKKI: Voit käyttää mansikoiden sijaan vadelmia tai kirsikoita.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (2)

Paljonko mantelilastuja laitetaan? Missään ei lue määrää.
Noin 1 dl mantelilastuja varmasti riittävä tuohon täytemäärään. Halutessaan ne/niistä osan voi säästää myös misun koristeluun. Terveisin Kuluttajaneuvonta