Mansikka-kaurakeksikakku

Mansikka-kaurakeksikakku

Mansikoiden ollessa parhaimmillaan niitä kannattaa käyttää tuoreena kakkuihin, leivoksiin, viilin tai puuron päälle ja syödä sellaisenaan. Mansikkakakku voi olla perinteinen munavaahtopohjaiseen kakkupohjaan leivottu kakku tai helpommin ilman vaahdotuksia kaurakeksitaikinapohjasta valmistettu kakku. Yksi paketti Kauramurotaikinaa (pakasteesta) riittää kaksikerroksiseen kakkuun. Saat isomman kakun, jos käytät kaksi pakettia taikinaa ja teet kakulle neljä kerrosta.

10 isohkoa palaa
Pohja:
1-2pktMyllyn Paras Pyöreä Kauramurotaikinaa (380-760 g)
Täyte:
dlvatkautuvaa vaniljakastiketta tai kermaa
200gmaustettua maitorahkaa (esim. vanilja tai sitruuna)
Väliin:
2dlsoseutettuja mansikoita
2dlviipaloituja mansikoita
Kostutukseen:
1dlrasvatonta maitoa
1tlvaniljasokeria
Koristeluun:
250gmansikoita
1mintturuukku

Valmistusohje

Sulata taikinat ja jaa ne kahtia. Kauli jokaisesta palasta (4 kpl) leivinpaperin päällä isot, ruokalautasen kokoiset pyöreät kakkupohjat. Paista kakkupohjia 200-asteisessa uunissa noin 7-10 minuuttia ja jäähdytä. Valmista täyte vatkaamalla vaniljakastike tai kerma kovaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon maitorahka. Kokoa kakku tarjottimelle. Kostuta alimmaksi tuleva kakkupohja vaniljasokerilla maustetulla maidolla. Levitä pohjalle mansikkasosetta, marjoja ja puolet rahkaseoksesta. Nosta toinen levy päälle. Kostuta levy ja levitä sen päälle loput rahkaseoksesta. Koristele viipaloiduin mansikoin ja mintunoksin. Nosta kakku hetkeksi jääkaappiin, jotta sitä on helpompi leikata. Valmis kakku säilyy rapeana noin tunnin, jonka jälkeen se alkaa olla jo melko kostea. Maku säilyy silti makoisana.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)