Makea piirakka tuoretäyttein

Makea piirakka tuoretäyttein

Helpoksi leivonnan tekee valmis Pyöreä Piirakkataikina, joka vain painellaan vuoan pohjalle ja reunoille ja paistetaan ilman täytettä.

Käytä runsaasti marjoja, ne antavat ihanan raikkauden. Jos marjat ovat hyvin happamia, käytä vähän sokeria.

pyöreä piirakkavuoka, halkaisija 25-30 cm
1pktMyllyn Paras Pyöreä Piirakkataikinaa, makea (380 g)
tai Pyöreä Ruis-Kaura Piirakkataikinaa (380 g)
Täyte:
200gmansikka- tai muuta marjasurvosta
½lmarjoja, esim. vadelmia, mansikoita tai mustikoita
2dlvaahtoutuvaa kermaa
120gvalkosuklaata
1tlkmaustettua valkosuklaarahkaa (200 g)
dltuoreita mintunlehtiä

Valmistusohje

Levitä sulanut piirakkataikina pyöreän piirakkavuoan pohjalle ja reunoille tasaisesti. Päällystä taikinareuna foliosuikaleilla niin, että reuna pysyy ylhäällä. Paista 200-asteisen uunin alimmalla ritilällä kauniin kullan keltaiseksi, 10 min, ota foliot pois ja jatka paistamista 5-10 min. Vuoan koko eli piirakan paksuus vaikuttaa paistoaikaan, mitä pienempi vuoka, sitä pidempi paistoaika.

Ota ¾ dl kermasta erilleen, kuumenna se mikron kestävässä kulhossa ja sulata siihen 100 g suklaata paloina. Anna tasaisen massan jäähtyä. Lisää loppu kerma jääkaappikylmään seokseen ja vatkaa seos vaahdoksi. Vatkaa vaahtoon vielä rahka mukaan.

Levitä kypsälle pohjalle marjasurvosta ja marjoja ja sen jälkeen valkosuklaarahkaa ja vielä marjoja. Koristele valkosuklaalastuin ja mintunlehdin.

VINKKI: Voit käyttää piirakkaan marjojen tilalla myös kirsikoita tai luumuja. 

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (1)

Helppo ja herkullinen.