Lohikiekot

Lohikiekot

Tässä ohjeessa on käytetty Isoa Lehtitaikinalevyä, josta saa hieman lisää kaulimalla kunnon ison levyn, jolle täytteet levitetään ja sen jälkeen kääritään rullalle. Vaihtelua hyrriin saat vaihtamalla täytteeksi savukinkkua tai erilaisia juustoja.

noin 30 kpl
1pktMyllyn Paras Iso Lehtitaikinalevyjä (600 g)
tai Lehtitaikinalevyjä (500 g)
Täyte:
150-200glohituorejuustoa
200gsavulohta suikaleina
2punaista paprikaa kuutioina
1tlkpieniä kapriksia (n. 100 g)
1dltuoretta tillisilppua

Valmistusohje

Ota taikina ajoissa sulamaan. Kauli Isoa Lehtitaikinalevyä puolet leveämmäksi noin kokoon 30 x 40 cm. Levitä huoneenlämpöinen tuorejuusto taikinalevylle. Ripottele päälle savulohta, pieneksi kuutioitua paprikaa ja kaprikset, mausta tillisilpulla. Kääri levy rullalle pituussuunnassa (rullaustekniikka sama kuin kääretortulla). Laita rulla sauma alaspäin jääkaappiin jähmettymään, noin puoleksi tunniksi. Leikkaa rullasta n. 1 cm:n paksuisia viipaleita ja laita ne joko sellaisenaan uunipellille tai muffinivuokiin. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla 10-15 min kauniin värisiksi.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (3)

Saisiko tästä maidottoman version? Mitä yleensäkin tuorejuustojen tilalle? Soijajogurttia perunajauhoilla ryyditettynä, tomaattipyrettä? Onko vinkkejä, kiitos :-) T. Maidoton
Tuorejuuston tilalla voi käyttää täytteessä esim. Tofutti tuorejuuston kaltaista soijalevitettä, joka kestää kuumennuksen. Maidottomaan ruokavalioon lohikiekkoja valmistettaessa tulee myös huomioida, että Myllyn Paras Lehtitaikina saattaa sisältää pieniä määriä maitoa. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Tein sämpylätaikinan, jonka kaulitsin levyksi. Siihen levitin täytteen, käärin rullalle ja paistoin. On hyvää vaikka eväänä. Mummi