Lettukestit, suolaista ja makeaa

Lettukestit, suolaista ja makeaa

Paista kunnon annos lettuja ja tee niille suolainen ja/tai makea täyte.

Ensin kannattaa tehdä taikina turpoamaan, sitten valmistella täytteet ja
sitten paistaa letut.

Voit paistaa pieniä lettuja tai isompia räiskäleitä.

Täytteen voi tarjota erikseen tai laittaa isoihin räiskäleisiin täytettä
päälle ja kiertää ne rullalle.

4:lle, noin 25-30 pientä tai 8-10 isoa
5dlmaitoa tai ½ l maitoa ja ½ l piimää
dlMyllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
1dlMyllyn Paras Ohrajauhoja
2kananmunaa
½tlsuolaa
2rklpullomargariinia tai öljyä
Juusto-kasvistäyte:
pieni puna- tai salottisipuli hienonnettuna
1-2rklrypsiöljyä
mustapippuria
1basilikaruukku (osa koristeeksi)
2punaista tomaattia pieninä kuutioina
1keltainen tomaatti tai ½ keltaista paprikaa kuutiona
200gyrttituorejuustoa (voi olla kevyttä)
Marjatäyte:
dlvaahtoutuvaa kevytkermavalmistetta (Flora 20 %)
1tlkmaustettua rahkaa, esim. sitruunarahkaa tai sekoita maustamattomaan rahkaan sokeria, hunajaa tms.
½lmarjoja, esim. vadelmia, mansikoita tai mustikoita

Valmistusohje

Mittaa jauhot ja neste kulhoon ja vatkaa hyvin sekaisin.
Lisää munat sekä suola ja rasva. Tai sekoita lettu- ja vohvelijauhot ja vesi.
Anna turvota puoli tuntia. Paista letut tai räiskäleet lettu- tai
paistinpannulla tai kesällä muurinpohjapannulla.

Juusto-kasvistäyte: Täytettä varten sekoita ainekset tahnaksi. Nosta täytettä räiskäleelle ja taita
kahtia tai kierrä halutessasi rullalle. Voit paloitella rullat
annospaloiksi.

Marjatäyte rahkalla: Makeaa täytettä varten vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää siihen maustettu
rahka, tai mausta rahka itse. Laita letuille marjoja ja kermarahkaa. 

VINKKI: Voit valmistaa letut myös valmiista lettu- ja vohvelijauhosta. Katso ohje pakkauksesta.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (1)

Hyvältä näyttää.