Lettukestit, suolaista ja makeaa

Lettukestit, suolaista ja makeaa
50 min, josta valmisteluaika 20 min
  • Paista kunnon annos lettuja ja tee niille suolainen ja/tai makea täyte.
  • Ensin kannattaa tehdä taikina turpoamaan, sitten valmistella täytteet ja sitten paistaa letut.
  • Voit paistaa pieniä lettuja tai isompia räiskäleitä.
  • Täytteen voi tarjota erikseen tai laittaa isoihin räiskäleisiin täytettä päälle ja kiertää ne rullalle.
4:lle, noin 25-30 pientä tai 8-10 isoa
5dlmaitoa tai ½ l maitoa ja ½ l piimää
dlMyllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
1dlMyllyn Paras Ohrajauhoja
2kananmunaa
½tlsuolaa
2rklpullomargariinia tai öljyä
Juusto-kasvistäyte:
pieni puna- tai salottisipuli hienonnettuna
1-2rklrypsiöljyä
mustapippuria
1basilikaruukku (osa koristeeksi)
2punaista tomaattia pieninä kuutioina
1keltainen tomaatti tai ½ keltaista paprikaa kuutiona
200gyrttituorejuustoa (voi olla kevyttä)
Marjatäyte:
dlvaahtoutuvaa kevytkermavalmistetta (Flora 20 %)
1tlkmaustettua rahkaa, esim. sitruunarahkaa tai sekoita maustamattomaan rahkaan sokeria, hunajaa tms.
½lmarjoja, esim. vadelmia, mansikoita tai mustikoita

Valmistusohje

Mittaa jauhot ja neste kulhoon ja vatkaa hyvin sekaisin. Lisää munat sekä suola ja rasva. Tai sekoita lettu- ja vohvelijauhot ja vesi. Anna turvota puoli tuntia. Paista letut tai räiskäleet lettu- tai paistinpannulla tai kesällä muurinpohjapannulla.

Juusto-kasvistäyte: Täytettä varten sekoita ainekset tahnaksi. Nosta täytettä räiskäleelle ja taita kahtia tai kierrä halutessasi rullalle. Voit paloitella rullat annospaloiksi.

Marjatäyte rahkalla: Makeaa täytettä varten vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää siihen maustettu rahka, tai mausta rahka itse. Laita letuille marjoja ja kermarahkaa. 

VINKKI: Voit valmistaa letut myös valmiista lettu- ja vohvelijauhosta. Katso ohje pakkauksesta.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (1)

Hyvältä näyttää.