Lampaankyljykset papupedillä

Lampaankyljykset papupedillä
30 min, josta valmisteluaika 25 min
3lampaankyljystä syöjää kohti
1-2dlpunaviiniä
½punasipuli pilkottuna
1valkosipulinkynsi pilkottuna
muutama rosmariinin oksa
1dlMyllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
1dlMyllyn Paras Korppujauhoja
oliiviöljyä
voita
vihreitä papuja
1rklviinietikkaa
3rkloliiviöljyä
suolaa
mustapippuria
valkosipulia

Valmistusohje

Pilko punasipuli, valkosipuli ja rosmariini hyvin pieneksi. Laita kulhoon, mausta suolalla ja pippurilla  ja lisää punaviini. Marinoi lampaankyljyksiä 4-5 minuuttia punaviinimarinadissa.  Nosta kyljykset marinadista niin, että mausteet jäävät kyljysten pintaan, mausta vielä suolalla ja pippurilla.

Kieräytä kyljykset ensin suolalla ja pippurilla maustetuissa vehnäjauhoissa ja sitten korppujauhoissa. Tiivistä jauhot kyljysten pintaan käsin painellen. Marinadin mausteiden on tarkoitus jäädä jauhokerroksen ja lihan väliin.

Lorauta pannulle oliiviöljyä ja nokare voita ja jos haluat läpikypsät kyljykset aseta kyljykset kylmälle pannulle ja kypsennä pikkuhiljaa kullanruskeiksi. Jos haluat lihan roséena kypsennä kyljykset kuumalla pannulla.

Perkaa kokonaisista vihreistä pavuista kova pää pois ja keitä pavut vähässä suolalla maustetussa vedessä al denteksi  n. 2-3 min. Mausta vinaigrettella, jossa 1 rkl viinietikkaa ja 3 rkl öljyä sekä ripaus suolaa ja mustaa pippuria, ehkä valkosipuliakin.

Asettele pavut pesäksi lautaselle ja kyljykset päälle. Täydennä sitruunaviipaleilla ja parmesaanilastuilla.

VINKKI: Oletko innokas kotipuutarhuri tai vasta aloitteleva viherpeukalo? Lue artikkeli papujen kasvatuksesta. Vinkit tarjoaa Viherrinki!

Resepti:
Sikke

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)