Laita pastavesi kiehumaan. Kuullota ensin hienonnetut sipulit öljyssä paistokasarissa. Lisää kuutioitu kesäkurpitsa ja kuullota sitä vain hetki. Kesäkurpitsa on parhaimmillaan rapeana. Tarkista pastan kypsymisaika pussista ja kaada pasta kiehumaan.
Mausta sipulit ja kesäkurpitsa musta- tai valkopippurilla ja lisää joukkoon ruokakerma ja kuumenna kiehuvaksi. Keitä muutama minuutti. Lisää kastikkeen joukkoon savukalakuutiot ja hienonnettu tilli ja kääntele varovasti. Kuumenna mutta älä keitä enää. Tarkista maku. Voit käyttää myös pakastettua tai kuivattua tilliä.
Valuta pasta ja kumoa se isoon laakeaan kulhoon. Kaada kastike pastan päälle ja tarjoa heti.
VINKKI: Etu- tai jälkiruoaksi maistuu raikas appelsiini.