Lakritsi-suklaakakku

Lakritsi-suklaakakku
  • Valmista lakritsi-suklaakakku ajoissa ennen tarjoilua, jolloin kakku saa pehmetä ja tekeytyä täytettynä jääkaapissa.
  • Mikäli lakritsijauhetta ei ole, voi sen jättää pois pohjataikinasta ja käyttää runsaasti lakritseja täytteeseen ja koristeluun.
  • Mikäli epäilet, että sinulla on vaikeuksia kumota kakkupohja vuoasta ehjänä, käytä kakkuvuoan pohjalla vuoan muotoon leikattua leivinpaperin palaa.
  • Tämä kakku sopii mainiosti äitienpäiväkakuksi. Kakku on helppo valmistaa lasten ja isän yhdessä etukäteen. Jos kaapista ei löydy lakritsia ja valkosuklaata, kannattaa kokeilla klassista suklaakakkua!
1 pienehkö sydänkakku, halkaisija n. 18 cm, 6-8:lle
Taikina:
2munaa
1dlsokeria
1dlMyllyn Paras Karkea Vehnäjauhoja
tai Myllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
1rkltummaa vahvaa kaakaojauhetta
1tllakritsijauhetta
½tl leivinjauhetta
Leivitykseen:
margariinia tai voita
Myllyn Paras Korppujauhoja
Kostutus:
1dllaimennettua sitruunamehua tai sitruunalimonadia
Täyte:
100gsitrustahnaa (lemon curd)
200gsitruunaista lakritsirahkaa
n. 100gpehmeitä lakritseja
Pinnalle:
50g(sitruuna)valkosuklaata
50g(suklaa)lakritsia

Valmistusohje

Voitele sydämenmuotoinen kakkuvuoka rasvalla ja leivitä voideltu pinta kauttaaltaan korppujauhoilla.

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi kulhossa. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää seos taikinaan siivilän läpi. Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi. Kaada taikina voideltuun vuokaan ja paista 200-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla 10–15 min riippuen vuoan laakeudesta. Kumoa kakku heti kuumana leivinpaperille tasaiselle alustalle. Anna jäähtyä.

Halkaise kakku kahtia. Kostuta molemmat puolet laimennetulla sitruunamehulla tai sitruunalimonadilla. Levitä alimman levyn päälle huoneenlämpöinen sitrustahna ohueksi kerrokseksi, levitä päälle lakritsirahka ja pilko sen päälle pehmeät lakritsit. Asettele toinen kakkupuolikas varovaisesti täytteen päälle paikalleen, käytä noston apuna isoa lastaa tai leivinpaperia. Nosta kakku tarjoilualustalle ja laita jääkaappiin vetäytymään.

Ota valkosuklaasta ja lakritsista lastuja kuorimaveitsellä tai raastimella, ripottele näitä runsaasti kakun päälle. 

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)