Kesäinen mansikkakakku

Kesäinen mansikkakakku

Kesällä mansikkakakku on aivan huippujuttu! Tämän Kesäisen mansikkakakun kanssa ei tarvitse tarjoilla muuta kuin juotavaa (kuohuvaa). Mikäli pidät rapeasta keksikakusta, tarjoile heti valmistamisen jälkeen. Mikäli pidät pehmeämmästä kakusta, anna kakun vetäytyä täytettynä muutamia tunteja tai yön yli jääkaapissa, koristele vasta sitten - tai kostuta levyjä.

noin 10-15:lle
Pohja:
2pktMyllyn Paras Pyöreä Kauramurotaikinaa (760 g)
Täyte:
dlvaahtoutuvaa (laktoositonta) kermavalmistetta tai vaniljakastiketta
250gmaitorahkaa tai sitruunarahkaa, laktoositon käy (1 tlk)
Väliin:
2dlmansikkasurvosta
2dlviipaloituja mansikoita
Kostutukseen:
1dlmaitoa tai laktoositonta maitojuomaa
1tlvaniljasokeria
Koristeluun:
250gmansikoita (½ l)
1mintturuukku

Valmistusohje

Jaa sulaneet taikinat kahtia ja kauli jokaisesta (4kpl) palasta leivinpaperin päällä isot, ruokalautasen kokoiset pyöreät kakkupohjat. Paista kakkupohjia 200-asteisessa uunissa n. 7 - 10 min ja jäähdytä. Valmista täyte vatkaamalla vaahtoutuva kermavalmiste tai vaniljakastike kovaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon rahka. Kokoa kakku tarjottimelle. Kostuta alimmaksi tuleva kakkupohja vaniljasokerilla maustetulla maidolla. Levitä pohjalle mansikkasurvosta, marjoja ja rahkaseosta. Nosta toinen levy päälle, ja tee toinen kerros samoin. Kostuta myös päällimmäiseksi tuleva levy ja levitä sen päälle loput rahkaseoksesta. Koristele viipaloiduin mansikoin ja mintunlehdin. Nosta kakku hetkeksi jääkaappiin, jotta sitä on helpompi leikata. Mikäli pidät rapeasta keksikakusta, tarjoile kakku heti. Mikäli pidät pehmeämmästä kakusta, anna kakun vetäytyä täytettynä muutamia tunteja tai yön yli jääkaapissa, koristele vasta sitten.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (19)

Mikäli pelkäät kakun kasassa pysymistä, viipaloi mansikat väliin ja kostuta kauramurolevyt, joilloin ne pehmevät!
Maku hyvä, mutta hankala ottaa. Napakat murokerrokset ja välissä kevyttä höttää, saavat aikaan sen, että raskaskätinen kakun leikkaaja romahduttaa koko komeuden.
Mitä taikinaa käytän keliaakikon kakkuun?
Keliaakikolle tehtävään kakkuun tulee käyttää gluteenitonta taikinaa. Kauramurotaikina ei sovi, sillä se sisältää vehnää. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Nam, olipa hyvää. Suosittelen.
Tässä maistuu kesä! Mahtava herkku koko perheen mieleen. Pakastealtaan kauramurotaikinasta ei voisi parempaa makuelämystä syntyäkään!
Tosi hyvä ja komea kakku.
Nam!!
Loisto resepti! Tein täsmälleen ohjeiden mukaisesti kakun, ja siitä tuli todella hyvää. Täytyy mainita, että se oli ensimmäinen kerta elämässäni kun tein itse kakun. Tein sen tyttöystävälleni synttäripäivänä, eilen. Ohjeet olivat selkeät ja helppo seurata. Nyt kun kakku on saanut rauhassa vetäytyä jaakaapissa niin maku on vieläkin parempi. Mielestäni maukas lisäke on se, että tavallisen kervavaahdon korvaa "rahkaseos" joka on tosi hyvää. Kiitoksia hyvästä reseptistä reseptin keksijälle!
ah ihanaa

Pages