Kuppikakut porkkanataikinalla

Kuppikakut porkkanataikinalla

Kuppikakut eli jenkkiläisittäin cupcaket ovat kuorrutettuja ja täyteläisiä muffinityyppisiä leivoksia ”kupeissa”, helpoiten muffinivuoissa.

Täyteläinen taikina kuuluu asiaan, tässä se on tehty sämpyläjauhoilla, tummalla sokerilla ja porkkanaraasteella, joka mehevöittää taikinan.

Kuppikakun maun ja ulkonäön kruunaa makoisa kuorrutus.

Pääsiäiskoristelut saavat tästä ajankohtaan sopivan, mutta samaa ideaa voi käyttää myös vaikka ylioppilasjuhliin, koristelu on silloin sen mukainen.

15-20 keskikokoista tai 10-15 isoa leivosta
Taikina:
2dlMyllyn Paras Karkea Vehnäjauhoja
2dlMyllyn Paras Sämpyläjauhoseosta
2dltummaa ruokokidesokeria tai fariinisokeria
2tlkardemummaa
2tlvaniljasokeria
2tlleivinjauhetta
2dlporkkanaraastetta
2munaa
2dljuoksevaa margariinia tai rypsiöljyä
2dlkevytkermavalmistetta
Kuorrutus:
100gvalkosuklaata
100gtuorejuustoa
½dltomusokeria
1tlvaniljasokeria
hiven sahramia tai kurkumaa tai muutama tippa keltaista elintarvikeväriä
Koristeluun:
pääsiäisrakeita

Valmistusohje

Sekoita kuivat ainekset keskenään. Lisää loput aineet ja sekoita sen verran, että taikina on tasaista. Jaa taikina muffinivuokiin, esimerkiksi tukeviin paperi- tai foliovuokiin tai silikonivuokiin. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 15–20 minuuttia muffinien koosta riippuen. Valmista kuorrutus. Sulata suklaa, ota pois liedeltä ja sekoita joukkoon huoneenlämpöinen tuorejuusto ja tomusokeri, mausta vaniljalla. Värjää halutessasi kuorrute sahramilla, kurkumalla tai elintarvikevärillä. Levitä kuorrutus jäähtyneiden kakkusten päälle heti ja koristele vielä pääsiäisrakeilla.

VINKKI: Katso myös Kuppikakut  banaanisella taikinalla -reseptimme!

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (4)

Nämä muffinssit kyllä maistuvat vieraille. Rakenne on tosi kiva porkkanaraasteen kosteudesta johtuen. Päälle olen laittanut tummaa suklaaraetta. Nam.
Itse olen käyttänyt esim. banaanisurvosta muffinitaikinoissa, kun olen jättänyt munat pois, ja lisännyt hieman leivinjauheen määrää. Hyvin on toiminut ja toimisi varmaan tässäkin, en vain ehdi nyt kokeilemaan. Terveisin TittaO
Onnistuisiko mitenkään ilman kananmunaa?
Kananmunan voi korvata esimerkiksi jollakin hedelmäsoseella. Terveisin, Kuluttajaneuvonta