Kulhokakku talvisiin herkkuhetkiin

Kulhokakku talvisiin herkkuhetkiin
45 min, josta valmisteluaika 30 min
  • Talven helpoin kakku kasataan kulhoon. Kakun maku syntyy pipareista, luumuista, jouluomenista ja päärynöistä yhdistettynä vaniljaiseen rahkakermavaahtoon. Tämä makoisa kakku valmistuu muutamassa minuutissa, kunhan olet leiponut piparit etukäteen tai niitä on jäänyt jäljelle. Halutessa kakun voi valmistaa ajoissa jääkaappiin maustumaan, jolloin piparit pehmenevät.

  • On makuasia, halutaanko tämä kulhokakku tarjota rapeilla vai pehmeillä pipareilla. Juhlava kulho ja kaunis koristelu kruunaavat herkun.

6-8 kpl
Piparit:
1pktMyllyn Paras Laktoositon Piparitaikinaa (500g)
tai Perinteinen Piparkakkutaikinaa (500g)
Marinoitu hedelmä-marjaseos:
3luumua
2punaista (joulu)omenaa
1päärynä
2dlkarpaloita, puolukoita tai punaherukoita
2rklsitruunamehua + 2rkl vettä + sokeria tai 4 rkl sitrus- tai mantelilikööriä
Vanilja-rahkavaahto:
2dlvispikermaa
400gvaniljarahkaa
Koristeluun:
pipareita ja marjoja

Valmistusohje

  1. Leivo piparkakut etukäteen. Kauli sulanut taikina noin 3 mm:n vahvuisiksi levyiksi jauhotetulla pöydällä. Painele pienillä piparimuoteilla kuvioita (kuusi, sydän, tähti tms.) taikinaan ja nosta ne lastalla paistopellille leivinpaperin päälle. Paista uunin keskitasolla 200 asteessa 5–7 minuuttia. Piparit palavat helposti. Ole tarkkana.

  2. Kuutioi hedelmät ja laita ne marjojen kanssa maustumaan sokerilla maustettuun sitruunamehu-vesiseokseen tai likööriin.

  3. Vaahdota kerma ja lisää joukkoon vaniljarahka.

  4. Murusta osa pipareista karkeiksi paloiksi. 

  5. Kasaa kakku kulhoon laittamalla siihen aineksia kerroksittain. Ensin piparimurua, sitten hedelmä-marjaseosta, sitten vaahtoa. Laita samalla halutessasi kulhoin sivuille pipareita pystyyn koristeeksi. Toista kerrokset, piparimurua, hedelmä-marjaseosta ja lopuksi vanilja-rahkavaahtoa. Koristele vielä kauniisti pipareilla ja marjoilla.

  6. Tarjoile heti, jolloin piparit ovat vielä rapeita. Vaihtoehtoisesti voit antaa kakun maustua ja pipareiden pehmetä.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)