Lasten kanssa tästä syntyy mukavaa yhteistä puuhaa. Välttämättä et tarvitse edes piparimuotteja etkä kaulinta, katso vinkit alla!

Kokeile eri väriyhdistelmiä nallen naamaan, kuonoon, korviin ja silmiin, niin saat aina vähän erinäköisen nallen.

Nallen kuonoon ja silmiin voit käyttää suklaataikinan suklaahippuja tuomaan lisää ilmettä.

Ainekset 25-30 annosta

100
g
tummaa rouhittua suklaata
2
rkl
tummaa kaakaojauhetta

Ohje

  1. Ota taikinalevyt sulamaan huoneenlämpöön n. puoleksi tunniksi ennen leivontaa tai yön yli jääkaappiin. Saadaksesi tumminta, suklaista taikinaa, sekoita toisen sulaneen kauramurotaikinan joukkoon rouhittu suklaa ja kaakaojauhe. Tämä onnistuu helpoiten käsin puristelemalla.

  2. Kauli taikinalevyt kaulimella tai tyhjällä pullolla n. 2-3 mm vahvuisiksi levyiksi. Jos taikina tarttuu pöytään, ripottele vähän jauhoja alle.

  3. Ota kaikista taikinoista 7-8 cm:n ja 3-4 cm:n sekä 1-2 cm:n pyörylöitä. Käytä muotteina pyöreitä piparimuotteja tai mikäli niitä ei ole, käytä ison muotin tilalla juomalasia, keskikokoisen muotin tilalla maustetölkin korkkia tai ison pullon korkkia sekä pienimmän muotin tilalla omenaporaa tai sormustinta.

  4. Laita erivärisiä taikinapyörylöitä vuorotellen kuvan mukaisesti päällekkäin eli iso pyörylä naamaksi, keskikokoinen kuonoksi ja keskikokoisen puolikkaat korviksi sekä pienet silmiksi ja kuononpääksi. Paista piparit n. 200-asteisen uunin keskitasolla 6-9 min ajan ja anna jäähtyä.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.