Kolmen taikinan nallepiparit

Kolmen taikinan nallepiparit
35 min, josta valmisteluaika 25 min
  • Lasten kanssa tästä syntyy mukavaa yhteistä puuhaa. Välttämättä et tarvitse edes piparimuotteja etkä kaulinta, katso vinkit alla!
  • Kokeile eri väriyhdistelmiä nallen naamaan, kuonoon, korviin ja silmiin, niin saat aina vähän erinäköisen nallen.
  • Nallen kuonoon ja silmiin voit käyttää suklaataikinan suklaahippuja tuomaan lisää ilmettä.
25-30 kpl
1pktMyllyn Paras Perinteinen Piparkakkutaikinaa (500 g)
2pktMyllyn Paras Pyöreä Kauramurotaikinaa (760 g)
100gtummaa rouhittua suklaata
2rkltummaa kaakaojauhetta

Valmistusohje

Ota taikinalevyt sulamaan huoneenlämpöön n. puoleksi tunniksi ennen leivontaa tai yön yli jääkaappiin. Saadaksesi tumminta, suklaista taikinaa, sekoita toisen sulaneen kauramurotaikinan joukkoon rouhittu suklaa ja kaakaojauhe. Tämä onnistuu helpoiten käsin puristelemalla. Kauli taikinalevyt kaulimella tai tyhjällä pullolla n. 2-3 mm vahvuisiksi levyiksi. Jos taikina tarttuu pöytään, ripottele vähän jauhoja alle.

Ota kaikista taikinoista 7-8 cm:n ja 3-4 cm:n sekä 1-2 cm:n pyörylöitä. Käytä muotteina pyöreitä piparimuotteja tai mikäli niitä ei ole, käytä ison muotin tilalla juomalasia, keskikokoisen muotin tilalla maustetölkin korkkia tai ison pullon korkkia sekä pienimmän muotin tilalla omenaporaa tai sormustinta.

Laita erivärisiä taikinapyörylöitä vuorotellen kuvan mukaisesti päällekkäin eli iso pyörylä naamaksi, keskikokoinen kuonoksi ja keskikokoisen puolikkaat korviksi sekä pienet silmiksi ja kuononpääksi. Paista piparit n. 200-asteisen uunin keskitasolla 6-9 min ajan ja anna jäähtyä.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (1)

Hieno idea. Täytyy kokeilla.