Kokonaisena paistettu broileri ja sitruunariisi

Kokonaisena uunissa paistettu broileri ja sitruunariisi
1 t 5 min, josta valmisteluaika 20 min

Jos ostat jääkaappiin kokonaisen broilerin, siitä riittää yhdelle maltilliselle syömämiehelle/naiselle kolmelle tai neljälle aterialle. Kypsennä broileri kokonaisena uunissa ensimmäiselle aterialle ja herkuttele sitruunariisin kera. Tee ylijääneestä kypsästä lihasta toisella kierroksella lämmintä kanasalaattia jenkkityyliin, ja seuraavaksi päiväksi kanapiirasta. Jos rangasta riittää vielä hyödynnettävää, viskaa loput lihat minestronea tukevoittamaan.

1:lle kolme tai neljä ateriaa
1 kokonainen broileri
mustapippuria myllystä
suolaa
1pieni sipuli kuorittuna ja neljään osaan pilkottuna
2valkosipulinkynttä kuorittuna ja puolitettuna
1sitruuna puolitettuna
muutama oksa timjamia
2rklpehmeää voita
Sitruunariisi:
1dlMyllyn Paras Jasmiiniriisiä
dlvettä
rklvoita
1sellerinvarsi pilkottuna
1kevätsipuli pilkottuna
1tlsitruunan kuorta raastettuna
mustapippuria myllystä
suolaa

Valmistusohje

Broileri:

  1. Ota broileri jääkaapista lämpenemään noin tunti ennen kypsentämistä. Esilämmitä uuni 220-asteiseksi.

  2. Mausta broileri sisältä ja pinnalta suolalla ja pippurilla. Täytä sisus sipulilla, valkosipulilla, sitruunalla ja timjaminoksilla.

  3. Hiero broilerin pintaan ja nahan alle voita.

  4. Paista noin puoli tuntia, laske uunin lämpö 180-asteiseksi. Jatka kypsentämistä vielä noin 40 minuuttia, kunnes broileri on pinnaltaan kauniin ruskea ja linnusta valuva neste kirkasta.

  5. Anna levätä 20 minuuttia ennen leikkaamista. Tarjoa sitruunariisin kera. 

Sitruunariisi:

  1. Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan.

  2. Lämmitä voi pannulla, paista selleri ja sipuli pehmeiksi, mutta älä polta.

  3. Lisää riisi ja sitruunan kuoriraaste. Paista, kunnes riisi on kauttaaltaan kuumaa ja saanut pinnoilleen makua.

  4. Mausta ja tarjoa.

Vinkki! Kokonaisesta broilerista syö yksi henkilö monena päivänä. Siitä tulee myös hyvää kanasalaattia.

Resepti:
Mikko Takala ja Sami Rekola, Kuva: Tommi Anttonen

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)