Kokonaisena uunissa paistettu broileri ja sitruunariisi

Kokonaisena paistettu broileri ja sitruunariisi

Kokeilitko reseptiä? Anna oma arvosanasi.

1 arviota
Valmisteluaika
20 min
Kokonaisaika
1 h 5 min

Jos ostat jääkaappiin kokonaisen broilerin, siitä riittää yhdelle maltilliselle syömämiehelle/naiselle kolmelle tai neljälle aterialle. Kypsennä broileri kokonaisena uunissa ensimmäiselle aterialle ja herkuttele sitruunariisin kera. Tee ylijääneestä kypsästä lihasta toisella kierroksella lämmintä kanasalaattia jenkkityyliin, ja seuraavaksi päiväksi kanapiirasta. Jos rangasta riittää vielä hyödynnettävää, viskaa loput lihat minestronea tukevoittamaan.

Ainekset 1:lle kolme tai neljä ateriaa annosta

1
kokonainen broileri
mustapippuria myllystä
suolaa
1
pieni sipuli kuorittuna ja neljään osaan pilkottuna
2
valkosipulinkynttä kuorittuna ja puolitettuna
1
sitruuna puolitettuna
muutama oksa timjamia
2
rkl
pehmeää voita
Sitruunariisi:
dl
vettä
rkl
voita
1
sellerinvarsi pilkottuna
1
kevätsipuli pilkottuna
1
tl
sitruunan kuorta raastettuna
mustapippuria myllystä
suolaa

Ohje

Broileri:

  1. Ota broileri jääkaapista lämpenemään noin tunti ennen kypsentämistä. Esilämmitä uuni 220-asteiseksi.

  2. Mausta broileri sisältä ja pinnalta suolalla ja pippurilla. Täytä sisus sipulilla, valkosipulilla, sitruunalla ja timjaminoksilla.

  3. Hiero broilerin pintaan ja nahan alle voita.

  4. Paista noin puoli tuntia, laske uunin lämpö 180-asteiseksi. Jatka kypsentämistä vielä noin 40 minuuttia, kunnes broileri on pinnaltaan kauniin ruskea ja linnusta valuva neste kirkasta.

  5. Anna levätä 20 minuuttia ennen leikkaamista. Tarjoa sitruunariisin kera. 

Sitruunariisi:

  1. Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan.

  2. Lämmitä voi pannulla, paista selleri ja sipuli pehmeiksi, mutta älä polta.

  3. Lisää riisi ja sitruunan kuoriraaste. Paista, kunnes riisi on kauttaaltaan kuumaa ja saanut pinnoilleen makua.

  4. Mausta ja tarjoa.

Vinkki! Kokonaisesta broilerista syö yksi henkilö monena päivänä. Siitä tulee myös hyvää kanasalaattia.

Resepti:
Mikko Takala ja Sami Rekola, Kuva: Tommi Anttonen

Kokeilitko reseptiä? Anna oma arvosanasi.

1 arviota

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.