Lämmin kanasalaatti, joka valmistetaan normaalisti kylmänä tarjottavan kanasalaatin aineksista. Eli eihän tämä tarkasti ottaen ole salaatti laisinkaan, vaan mehevä paistos, joka syntyy kuin itsestään edelliseltä aterialta tähteeksi jäänyttä broileria hyödyntäen. Ja kyllä, majoneesi soveltuu erinomaisesti myös paistoksiin.

Ainekset 1:lle annosta

1
kypsä broilerin rintafilee
1
lehtisellerinvarsi ohueksi viipaloituna
1
dl
majoneesia
1
rkl
curryjauhetta
1
rkl
sitruunamehua
1 tai 1
rkl
sipulia hienonnettuna
ripaus suolaa
1
dl
valmiita krutonkeja (tai pannulla itse paahduttaja leipäkuutioita)
3
rkl
vahvaa cheddaria raastettuna
kevätsipulinvarsi hienonnettuna

Ohje

1. Voitele pieni annosvuoka

2. Yhdistä kulhossa kuutioitu broileri, lehtiselleri, curryjauhe, majoneesi, makaronit, mantelit, sitruunamehu ja sipuli. Sekoita mukaan krutongit.

3. Lusikoi salaatti annosvuokaan ja ripottele päälle juustoraaste.

4. Paista 200-asteisessa uunissa 15-20 minuuttia, kunnes paistoksen pinta alkaa olla kunnolla ruskistunut.

Resepti:
Mikko Takala ja Sami Rekola, Kuva: Tommi Anttonen

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.