Lämmin kanasalaatti USA

40 min, josta valmisteluaika 20 min
Lämmin kanasalaatti, joka valmistetaan normaalisti kylmänä tarjottavan kanasalaatin aineksista. Eli eihän tämä tarkasti ottaen ole salaatti laisinkaan, vaan mehevä paistos, joka syntyy kuin itsestään edelliseltä aterialta tähteeksi jäänyttä broileria hyödyntäen. Ja kyllä, majoneesi soveltuu erinomaisesti myös paistoksiin.
1:lle
1 | kypsä broilerin rintafilee | |
1 | lehtisellerinvarsi ohueksi viipaloituna | |
1 | dl | majoneesia |
1 | rkl | curryjauhetta |
1½ | dl | kypsää Myllyn Paras Basmatiriisiä |
tai kypsää Jasmiiniriisiä | ||
1 | rkl | sitruunamehua |
1 tai 1 | rkl | sipulia hienonnettuna |
ripaus suolaa | ||
1 | dl | valmiita krutonkeja (tai pannulla itse paahduttaja leipäkuutioita) |
3 | rkl | vahvaa cheddaria raastettuna |
kevätsipulinvarsi hienonnettuna |
Valmistusohje
1. Voitele pieni annosvuoka
2. Yhdistä kulhossa kuutioitu broileri, lehtiselleri, curryjauhe, majoneesi, makaronit, mantelit, sitruunamehu ja sipuli. Sekoita mukaan krutongit.
3. Lusikoi salaatti annosvuokaan ja ripottele päälle juustoraaste.
4. Paista 200-asteisessa uunissa 15-20 minuuttia, kunnes paistoksen pinta alkaa olla kunnolla ruskistunut.
Kommentoi reseptiä