Britti-henkisen kanapiiraan ei välttämättä tarvitse olla kokoa XL. Homma toimii vaivatta, kun lataat täytteet piskuiseen taikinalla vuorattuun vuokaan ja sinetöit komeuden voitaikinakannella.

Ainekset 1:lle Pieni piirasvuoallinen annosta

pieni kourallinen kypsää broilerin lihaa pilkottuna
2
rkl
voita
pippuria myllystä
suolaa
2
siivua pekonia pilkottuna
1
dl
kuohukermaa
3
rkl
kermajuustoa raastettuna
1
tl
Dijonin sinappia
ripaus kuivattua rakuunaa (jos siltä tuntuu)
1
tl
perunajauhoja
1
keltuainen

Ohje

  1. Paista lihoja hetken aikaa voissa. Mausta. Lisää pekoni pannulle ja jatka paistamista, kunnes pekoni alkaa olla kypsää.

  2. Lisää pannulle kerma, kermajuusto, sinappi ja rakuuna. Anna hautua matalla lämmöllä hetken aikaa jatkuvasti sekoittaen, kunnes juusto on kokonaan sulanut. Suurusta pieneen vesitilkkaan sekoitetuilla perunajauhoilla. Anna jäähtyä.

  3. Vuoraa pieni vuoka voitaikinalla. Leikkaa reunat saksilla pois. Kaada jäähtynyt täyte taikinalla vuorattuun vuokaan ja kauli lopusta voitaikinasta kansi piiraan päälle. Voitele piiraan pinta keltuaisella ja vedä taikinaan terävällä veitsellä viiltoja.

  4. Paista 180-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia, tai kunnes piiraan pinta on kauniin ruskea.

Resepti:
Mikko Takala ja Sami Rekola, Kuva: Tommi Anttonen

Kokeilitko reseptiä? Anna oma arvosanasi.

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.