Kanapiiras

Kanapiiras
1 t , josta valmisteluaika 30 min

Britti-henkisen kanapiiraan ei välttämättä tarvitse olla kokoa XL. Homma toimii vaivatta, kun lataat täytteet piskuiseen taikinalla vuorattuun vuokaan ja sinetöit komeuden voitaikinakannella.

Piirasvuoallinen
pieni kourallinen kypsää broilerin lihaa pilkottuna
2rklvoita
pippuria myllystä
suolaa
2siivua pekonia pilkottuna
1dlkuohukermaa
3rklkermajuustoa raastettuna
1tlDijonin sinappia
ripaus kuivattua rakuunaa (jos siltä tuntuu)
1tlperunajauhoja
1levyMyllyn Paras Voitaikinaa
1keltuainen

Valmistusohje

  1. Paista lihoja hetken aikaa voissa. Mausta. Lisää pekoni pannulle ja jatka paistamista, kunnes pekoni alkaa olla kypsää.

  2. Lisää pannulle kerma, kermajuusto, sinappi ja rakuuna. Anna hautua matalla lämmöllä hetken aikaa jatkuvasti sekoittaen, kunnes juusto on kokonaan sulanut. Suurusta pieneen vesitilkkaan sekoitetuilla perunajauhoilla. Anna jäähtyä.

  3. Vuoraa pieni vuoka voitaikinalla. Leikkaa reunat saksilla pois. Kaada jäähtynyt täyte taikinalla vuorattuun vuokaan ja kauli lopusta voitaikinasta kansi piiraan päälle. Voitele piiraan pinta keltuaisella ja vedä taikinaan terävällä veitsellä viiltoja.

  4. Paista 180-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia, tai kunnes piiraan pinta on kauniin ruskea.

Resepti:
Mikko Takala ja Sami Rekola, Kuva: Tommi Anttonen

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)