Chicken minestrone

Tästä ei keitto talven pakkasiin parane, ja maistuu kyllä kesälläkin. Jos haluat keittää kerralla isomman määrän (tähän soppaan ei nimittäin kovin helposti kyllästy), tuplaa kaikkien raaka-aineiden määrät. Ja hei, kik-herneitä ei missään nimessä kannata valuttaa. Säilytysliemestä irtoaa soppaan ronskisti lisämakua.
1 | pieni sipuli | |
2 | valkosipulinkynttä | |
1 | porkkana | |
1 | lehtisellerin varsi | |
2 | perunaa | |
100 | g | chorizoa (kestomakkaraa) |
1 | tl | timjamia |
1 | tlk | tomaattimurskaa |
5 | dl | kana- tai kasvislientä |
1 | tlk | kik-herneitä |
100 | g | lehtikaalia |
1 | dl | Myllyn Paras Makaronia |
tai Raketti Spagettia | ||
1 | kypsä broilerin reisipala tai filee kuutioituna |
Valmistusohje
-
Pilko sipuli, valkosipuli, porkkana, lehtiselleri, perunat ja chorizo sopivan kokoisiksi paloiksi. Poista lehtikaalista kovat keskiruodit ja viipaloi lehdet.
-
Lämmitä öljy korkeareunaisessa kasarissa. Lisää sipulit, porkkana, lehtiselleri ja perunat. Paista pari minuuttia välillä sekoittaen. Lisää timjami, tomaattimurska, kanaliemi, kik-herneet liemineen.
-
Kuumenna kiehuvaksi, pienennä lämpöä ja anna kypsyä lempeällä lämmöllä 15 minuuttia.
-
Lisää lehtikaali, makaronit ja broilerin liha. Jatka kypsentämistä noin kymmenen minuuttia, tai kunnes makaronit ovat kypsiä ja lehtikaali pehmeää.
-
Ripottele pinnalle parmesaania ja tarjoa heti hyvän hapanjuurileivän kera.
Kommentoi reseptiä