Chicken minestrone

Chicken-minestrone
50 min, josta valmisteluaika 25 min

Tästä ei keitto talven pakkasiin parane, ja maistuu kyllä kesälläkin. Jos haluat keittää kerralla isomman määrän (tähän soppaan ei nimittäin kovin helposti kyllästy), tuplaa kaikkien raaka-aineiden määrät. Ja hei, kik-herneitä ei missään nimessä kannata valuttaa. Säilytysliemestä irtoaa soppaan ronskisti lisämakua.

1:lle
1pieni sipuli
2valkosipulinkynttä
1porkkana
1lehtisellerin varsi
2perunaa
100gchorizoa (kestomakkaraa)
1tltimjamia
1tlktomaattimurskaa
5dlkana- tai kasvislientä
1tlk kik-herneitä
100glehtikaalia
1dlMyllyn Paras Makaronia
tai Raketti Spagettia
1kypsä broilerin reisipala tai filee kuutioituna

Valmistusohje

  1. Pilko sipuli, valkosipuli, porkkana, lehtiselleri, perunat ja chorizo sopivan kokoisiksi paloiksi. Poista lehtikaalista kovat keskiruodit ja viipaloi lehdet.

  2. Lämmitä öljy korkeareunaisessa kasarissa. Lisää sipulit, porkkana, lehtiselleri ja perunat. Paista pari minuuttia välillä sekoittaen. Lisää timjami, tomaattimurska, kanaliemi, kik-herneet liemineen.

  3. Kuumenna kiehuvaksi, pienennä lämpöä ja anna kypsyä lempeällä lämmöllä 15 minuuttia.

  4. Lisää lehtikaali, makaronit ja broilerin liha. Jatka kypsentämistä noin kymmenen minuuttia, tai kunnes makaronit ovat kypsiä ja lehtikaali pehmeää.

  5. Ripottele pinnalle parmesaania ja tarjoa heti hyvän hapanjuurileivän kera.

Resepti:
Mikko Takala ja Sami Rekola, Kuva: Tommi Anttonen

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)