Siskonmakkarakeitto ja riisipiirakat

Siskonmakkarakeitto ja riisipiirakat

Siskonmakkarakeitto on perinneruoka, josta monille tulee mieleen lapsuuden tai kouluajan keittoruoka.

Siskonmakkara on raaka makkara, joka kypsennetään keitossa tai kastikkeessa.

Lapset ja vanhukset pitävät siskonmakkarasta, koska siinä on pehmeä rakenne ja se on kuoreton.

Perinteiseen siskonmakkarakeittoon kuuluu peruna, mutta voit toki valmistaa vaihteeksi keiton käyttämällä makaronia perunan sijasta.

Pienet riisipiirakat ovat herkullisia juuri paistettuna keiton kanssa.

4:lle
1lvettä
1rkllihafondia tai 2 kpl lihaliemikuutiota
2tlkokonaisia maustepippureita
2dlMyllyn Paras Makaronia
tai n. 5 perunaa
10cmpurjosipulia
1tlsuolaa
1pskeittojuureksia (n. 250 g, pakaste)
1dlherneitä (pakaste)
n. 400gsiskonmakkaroita
hienonnettua tuoretta persiljaa
Lisäksi:
Myllyn Paras Cocktail-Riisipiirakoita

Valmistusohje

Kuumenna vesi, fondi ja pippurit kattilassa kiehuvaksi. Kuori ja kuutioi perunat, suikaloi purjo. Voit käyttää perunan tilalla myös makaronia. Lisää nämä kiehuvaan nesteeseen. Mikäli käytät perunoita, keitä niitä miedolla lämmöllä 10 minuuttia ja mikäli käytät makaronia, keitä niitä 5 minuuttia. Lisää keittojuurekset ja herneet, anna kiehahtaa.

Purista siskonmakkaroista pieniä palleroita keittoon ja anna kypsyä niin, että peruna/makaroni on kypsää, noin 5 minuuttia.

Tarkista maku ja anna keiton vetäytyä muutama minuutti kannen alla. Ripottele siskonmakkarakeiton pintaan hienonnettua persiljaa.

Tarjoa siskonmakkarakeitto juuri paistettujen Myllyn Paras Cocktail-Riisipiirakoiden kanssa. Katso paisto-ohje pakkauksesta.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (1)

Harmillista, ettei siskonmakkarasopan reseptissä ollut mitään uutta paitsi vaihto makaroniin. Se on kyllä perinteikäs ja hyvä ja lapsena kovasti syöty. Nytkin haluan valmistaa sitä - jotenkin uudella tavalla. Anne Harkonsalo