Silppua sipulit hienoksi, paloittele paprikat ja kesäkurpitsa. Leikkaa makkara viipaleiksi tai kuutioiksi. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja lisää joukkoon fondia ja sipulisilppu. Keitä viitisen minuuttia. Mausta esim. paprikajauheella ja mustapippurilla ja lisää joukkoon paprika- ja kesäkurpitsapalat sekä makaronit. Keitä 7 minuuttia. Tarkista maku.
Paahda makkarapalat keiton kiehuessa ja lisää ne lopuksi keiton joukkoon. Tai jos haluat liemeen enemmän makkaran makua, lisää ne heti alkuvaiheessa paahtamatta. Sekoita joukkoon lopuksi persilja. Keiton kanssa maistuu ruis- tai muu leipä.
Olen tehnyt muuten samoin, mutta olen lisännyt aurajuustoa, sekä valkopippurin että sitruunapippurin tilalle vain mustapippuria. Purjo pois. Tulee todella hyvää!
Tämä on oivallinen resepti jos haluaa jotain kahvipöytään nopeasti. Pienen lapsen äitinä aika on kortilla ja silloin on tällaisille nopeille ja maukkaille resepteille tarvetta. Suosittelen kokeiltavaksi!