Kinkkupasta

Kinkkupasta on arjen perusruoka, joka maistuu kaikenikäisille. Raaka-aineet ovat yksinkertaisia, eivätkä vaadi pitkää valmistelua - siksi kinkkupasta onkin valmis jo 20 minuutissa. Tähän reseptiin voit käyttää helposti esimerkiksi jouluaterialta yli jääneen kinkun.
200-300 | g | joulu- tai muuta kinkkua |
2 | sipulia tai 1 pss pakastesipulia | |
2 | rkl | rypsiöljyä |
1-2 | tl | paprikajauhetta |
1 | ps | pakastevihanneksia (esim. herne-maissi-paprika) |
2 | dl | pastan keitinlientä |
2 | tl | kasvis- tai vasikanfondia tai ½ kuutio murustettuna |
1-2 | tl | yrttisekoistusta |
(2-3 | rkl | paprika-chilimaustettua kevyttuorejuustoa) |
mustapippuria | ||
suolaa | ||
300-400 | g | Myllyn Paras Täysjyvä Fusilli Makaronia |
tai Täysjyvä Raketti Spagettia | ||
vettä | ||
suolaa |
Valmistusohje
-
Laita pastavesi kiehumaan. Katso vesimäärä ja kypsymisaika pakkauksesta. Suikaloi kinkku ja kuorittu sipuli. Kuumenna rypsiöljy paistokasarissa tai paistinpannussa. Lisää sipulit ja kuullota pehmeiksi. Laita pasta kiehumaan.
-
Sekoita kinkkusuikaleet ja paprikajauhe sipulien joukkoon ja kuullota hetken aikaa. Lisää vähän sulaneet pakastevihannekset ja noin 1 dl pastan keitinlientä, fondi ja yrttisekoitus. Hauduta miedolla lämmöllä kastiketta muutama minuutti, lisää loput nesteestä ja halutessasi tuorejuusto. Mausta mustapippurilla ja tarvittaessa suolalla.
-
Kaada pastasta vesi pois, valuta se hyvin ja sekoita kastikkeen joukkoon tai tarjoa pasta ja kastike erikseen. Tarjoa nälkäisille kinkkupastan valmistumista odotellessa esim. omenalohkoja ja porkkanasuikaleita.
Kommentoi reseptiä