Kinkkupasta

Kinkkupasta
20 min, josta valmisteluaika 20 min

Kinkkupasta on arjen perusruoka, joka maistuu kaikenikäisille. Raaka-aineet ovat yksinkertaisia, eivätkä vaadi pitkää valmistelua - siksi kinkkupasta onkin valmis jo 20 minuutissa. Tähän reseptiin voit käyttää helposti esimerkiksi jouluaterialta yli jääneen kinkun. 

4:lle
200-300gjoulu- tai muuta kinkkua
2sipulia tai 1 pss pakastesipulia
2rklrypsiöljyä
1-2tlpaprikajauhetta
1pspakastevihanneksia (esim. herne-maissi-paprika)
2dlpastan keitinlientä
2tlkasvis- tai vasikanfondia tai ½ kuutio murustettuna
1-2tlyrttisekoistusta
(2-3rklpaprika-chilimaustettua kevyttuorejuustoa)
mustapippuria
suolaa
300-400gMyllyn Paras Täysjyvä Fusilli Makaronia
tai Täysjyvä Raketti Spagettia
vettä
suolaa

Valmistusohje

  1. Laita pastavesi kiehumaan. Katso vesimäärä ja kypsymisaika pakkauksesta. Suikaloi kinkku ja kuorittu sipuli. Kuumenna rypsiöljy paistokasarissa tai paistinpannussa. Lisää sipulit ja kuullota pehmeiksi. Laita pasta kiehumaan.

  2. Sekoita kinkkusuikaleet ja paprikajauhe sipulien joukkoon ja kuullota hetken aikaa. Lisää vähän sulaneet pakastevihannekset ja noin 1 dl pastan keitinlientä, fondi ja yrttisekoitus. Hauduta miedolla lämmöllä kastiketta muutama minuutti, lisää loput nesteestä ja halutessasi tuorejuusto. Mausta mustapippurilla ja tarvittaessa suolalla.

  3. Kaada pastasta vesi pois, valuta se hyvin ja sekoita kastikkeen joukkoon tai tarjoa pasta ja kastike erikseen. Tarjoa nälkäisille kinkkupastan valmistumista odotellessa esim. omenalohkoja ja porkkanasuikaleita.

Resepti:
Kati Nappa

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (1)

Täydellistä!!!