Kinkku-tomaattihyrrät

Kinkku-tomaattihyrrät
  • Leivo illanviettoon kätevästi pakastelehtitaikinasta pieniä suolaisia hyrriä.
  • Tässä ohjeessa on käytetty Isoa Lehtitaikinalevyä, josta saa hieman lisää kaulimalla kunnon ison levyn, jolle täytteet levitetään ja sen jälkeen kääritään rullalle.
  • Tarjoile lehtevät herkut glögin tai punaviinin kera.
noin 30 kpl
1pktMyllyn Paras Iso Lehtitaikinalevyjä (600 g)
Täyte:
200-300gsavu- tai palvikinkkua
150gaurinkokuivattuja tomaatteja valutettuna
200gpippurituorejuustoa
1-2tlrakuunaa

Valmistusohje

Ota taikina ajoissa sulamaan. Hienonna kinkku ja tomaatti pieniksi kuutioiksi ja sekoita ne tuorejuustoon, mausta seos rakuunalla. Kauli Lehtitaikinalevyä puolet leveämmäksi kokoon n. 30 x 40 cm. Levitä huoneenlämpöinen täyte taikinalevylle.

Kääri levy rullalle pituussuunnassa (rullaustekniikka sama kuin kääretortulla). Laita rulla sauma alaspäin jääkaappiin jähmettymään noin puoleksi tunniksi.

Leikkaa rullasta n. 1 cm:n paksuisia viipaleita ja laita ne joko sellaisenaan uunipellille tai muffinivuokiin. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla 10-15 min kauniin värisiksi.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)