Leivo illanviettoon kätevästi pakastelehtitaikinasta pieniä suolaisia hyrriä.

Tässä ohjeessa on käytetty Isoa Lehtitaikinalevyä, josta saa hieman lisää kaulimalla kunnon ison levyn, jolle täytteet levitetään ja sen jälkeen kääritään rullalle.

Tarjoile lehtevät herkut glögin tai punaviinin kera.

Ainekset noin 30 kpl annosta

Täyte:
200-300
g
savu- tai palvikinkkua
150
g
aurinkokuivattuja tomaatteja valutettuna
200
g
pippurituorejuustoa
1-2
tl
rakuunaa

Ohje

  1. Ota taikina ajoissa sulamaan. Hienonna kinkku ja tomaatti pieniksi kuutioiksi ja sekoita ne tuorejuustoon, mausta seos rakuunalla.

  2. Kauli Lehtitaikinalevyä puolet leveämmäksi kokoon n. 30 x 40 cm. Levitä huoneenlämpöinen täyte taikinalevylle.

  3. Kääri levy rullalle pituussuunnassa (rullaustekniikka sama kuin kääretortulla). Laita rulla sauma alaspäin jääkaappiin jähmettymään noin puoleksi tunniksi.

  4. Leikkaa rullasta n. 1 cm:n paksuisia viipaleita ja laita ne joko sellaisenaan uunipellille tai muffinivuokiin. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla 10-15 min kauniin värisiksi.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.