Kesäaikaan mikään ei ole yhtä ihanaa kuin mansikkatorttu tuoreista mansikoista. Tämä mansikkatorttu on kevyt, joten voit herkutella hyvällä omallatunnolla.

Ainekset pyöreä piirakkavuoallinen, halkaisija n. 30 cm, noin 8 annosta

2
munaa
1
dl
sokeria
½
tl
leivinjauhetta
50
g
pullomargariinia tai sulaa rasvaa
Täyte kypsälle tortulle:
1
dl
mansikkamehua
n.3
dl
mansikkaviipaleita, -survosta (tai -hilloa)
n.2
dl
vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
n.5
dl
mansikoita
mintunlehtiä
Leivitykseen:
rasvaa

Ohje

  1. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää jauhot ja leseet, joihin on sekoitettu leivinjauhe ja sekoita tasaiseksi, sekoita rasva nopeasti joukkoon. Kaada taikina voidellulle ja kauraleseillä leivitetylle isolle piirakkavuoalle ja levitä tasaiseksi. Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla 10-15 min. Anna jäähtyä.

  2. Kostuta piirakkapohja mansikkamehulla, levitä mansikkasurvos päälle. Vatkaa vaahtoutuva vaniljakastike hyvin vaahdoksi, mausta se halutessasi vähän sokerilla ja vaniljasokerilla. Laita lopuksi päälle runsaasti mansikoita ja pieniä mintunlehtiä!

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.