Kevyt mansikkatorttu

Kevyt mansikkatorttu

Kesäaikaan mikään ei ole yhtä ihanaa kuin mansikkatorttu tuoreista mansikoista. Tämä mansikkatorttu on kevyt, joten voit herkutella hyvällä omallatunnolla.

pyöreä piirakkavuoallinen, halkaisija n. 30 cm
2munaa
1dlsokeria
1dlMyllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
1dlMyllyn Paras Kauraleseitä
½tlleivinjauhetta
50gpullomargariinia tai sulaa rasvaa
Täyte kypsälle tortulle:
1dlmansikkamehua
n.3dlmansikkaviipaleita, -survosta (tai -hilloa)
n.2dlvaahtoutuvaa vaniljakastiketta
n.5dlmansikoita
mintunlehtiä
Leivitykseen:
Myllyn Paras Kauralesettä
rasvaa

Valmistusohje

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää jauhot ja leseet, joihin on sekoitettu leivinjauhe ja sekoita tasaiseksi, sekoita rasva nopeasti joukkoon. Kaada taikina voidellulle ja kauraleseillä leivitetylle isolle piirakkavuoalle ja levitä tasaiseksi. Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla 10-15 min. Anna jäähtyä. Kostuta piirakkapohja mansikkamehulla, levitä mansikkasurvos päälle. Vatkaa vaahtoutuva vaniljakastike hyvin vaahdoksi, mausta se halutessasi vähän sokerilla ja vaniljasokerilla. Laita lopuksi päälle runsaasti mansikoita ja pieniä mintunlehtiä!

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (7)

Voiko tämän pakastaa?
Paistetun piirakkapohjan voi pakastaa. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Kuinkahan monelle tästä riittää jos ei ole muuta tarjottavaa?
Riippuen syöjistä ja palan koosta, noin kuudelle henkilölle. terv. Kuluttajaneuvonta
Torttupohja oli sopivan kevyt ja terveellinen, koostumus erittäin hyvä ja mahtui torttuvuokaan hyvin. Korvasin vaniljavaahdon tavallisella kermavaahdolla vaniljasokeroituna ja maku oli hyvä!
erittäiän maukas ja oli lasten lasten mieleen. kiitos tän tapaisia enemmän
ihan hemo hyvää näinkin kevyeksi jälkkäriksi. Vaahtoutuva vanilijakastike oli hirmun hyvää.