Kevyet muffinit

Kevyet muffinit
8 isoa tai 16 pientä (paperivuoka)
3dlMyllyn Paras Neljän Viljan Hiutaleita
2dlMyllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
tai Hiivaleipävehnäjauhoja
1dlfariinisokeria
1dlrusinoita
2tlvaniljasokeria
2tlkanelia
2tlleivinjauhetta
2omenaa raasteena
1dlomenatuoremehua
1dlomenasosetta
½dlrypsiöljyä
2kananmunan keltuaista
2kananmunan valkuaista

Valmistusohje

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää omenaraaste, -tuoremehu, -sose, öljy
ja keltuaiset. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja lisää vaahto varovaisesti
sekoittaen taikinaan. Jaa taikina muffinssivuokiin (esim. silikoni) ja paista
200-asteisesen uunin keskitasolla pienempiä n. 15 min ja isompia n. 25 min.

Ripottele jäähtyneille muffinseille tomusokeria tai
koristele sokeri-vesikuorrutuksella.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (4)

Aivan mahtavan mureita. Olin sulattanut 400 g mansikoita ja käytin ne tähän omenoiden tilalle ja hiutaleiden tilalle laiton spelttijauhoja. Kaapissa ei ollut fariinisokeria, joten laitoin hieman ruokosokerisiirappia ja stevian makeutusainetta. Kiitos hyvästä ohjeesta. Tästä perusohjeesta voi kehitellä vaikka ja mitä ihania herkkuja.
Tosi kiva että Myllyn parhaalla on myös paljon kevyitä ohjeita!
Laitoin kaikenlaisia hedelmiä, joita sattui olemaan, kun ei tainnut olla kuin yksi omena. Tykkäsin tosi paljon, ainoastaan appelsiini ei oikein istunut reseptiin :). Maukkaita tuli kuitenkin.
Jos kevyitä muffinseja haluaa, niin nämä ovat hyviä. Huomaa kyllä, että ovat kevyitä. Minä laitoin omenasoseen ja -mehun sijasta 2 dl piimää, jonka halusin käyttää pois. Vei ehkä vähän makeutta pois, mutta hyviä olivat.