Kesän suolaiset ja makeat lettucocktailit

Kesän suolaiset ja makeat lettucocktailit veneellä
  • Lue lisää reseptistä Arja Elinan blogikirjoituksesta, josta näet myös kuvan makeista letuista.
7 isoa räiskälettä
Räiskäleet:
5dlvettä
1psMyllyn Paras Lettu- ja vohvelijauhoja
Paistamiseen:
voita tai margariinia
Suolaisiin cocktailtikkuihin (5:lle letulle), 30 kpl lettu-cocktailpalaa:
200gwasabi- tai pippurituorejuustoa
1dlpestokastiketta
(100gProsciutto-kinkkua)
200gkasvis- tai Falafel-pyöryköitä
200gkala-, broileri- tai lihapyöryköitä
200gvuohenjuustoa
200gmozzarellapalloja
½kurkku
1-2punaista suippopaprikaa
100gbabypinaattia
Makeisiin cocktailtikkuihin (2:lle letulle), 14 kpl pieniä cocktailrullia:
150gvaniljatuorejuustoa
½lvadelmia tai muita marjoja
kinuski- tai lakritsikastiketta

Valmistusohje

Vispaa Lettu- ja vohvelijauhot puoleen litraan vettä tasaiseksi taikinaksi. Paista rasvassa miedolla lämmöllä lettuja molemmin puolin kauniin väriseksi.

Valmistele täytteet eli laita ne kaikki esille pikkukippoihin, pilko kurkku, paprika ja vuohenjuustoa isoiksi kuutioiksi.

Levitä viidelle isolle räiskäleelle tuorejuusto ja pesto tasaiseksi kerrokseksi. Leikkaa nämä räiskäleet 6 sektoriin, eli saat 30 pientä lettukolmiota. Aseta niille pyörykät kolmion leveimpään kulmaan ja nosta kolmion kärjet pyörykän päälle cocktailtikun avulla purjeeksi. Lisää päälle kurkkua, paprikaa, vuohenjuustoa, mozzarellaa ja babypinaattia. Tee erilaisia cocktailpaloja tai anna ruokailijoiden itse koota purjetikkunsa.

Makeita lettucocktaileja varten sivele lopuille räiskäleille vaniljatuorejuustoa runsaasti ja levitä päälle reilusti tuoreita marjoja, esim. vadelmia. Rullaa tiukalle rullalle, jätä saumapuoli alaspäin. Leikkaa terävällä veitsellä räiskäleet 7 palaan, eli saat 14 rullaa. Tarjoile kinuski- tai lakritsikastikkeen kanssa.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)