Muurikalla valmistettua mökkipaellaa ei tarvitse valmistaa yhtä orjallisesti kuin sen kotimaassa Espanjassa.

Paella soveltuu hyvin mökkiruoaksi myös siksi, että se valmistuu nopeasti ja helposti myös isolle vierasporukalle.

Siihen voi laittaa esim. kanaa, katkarapuja ja riisiä. Paellaan käy hyvin esim. ohraa sisältävä riisi tai vaikkapa villiriisi. Joukkoon voi laittaa myös tomaattia, valkosipulia, tuoretta sipulia ja kasvis- tai kanalientä. Loraus valkoviiniä joukkoon ei ole myöskään pahitteeksi.

Paellan annetaan muhia muurikassa rauhassa välillä käännellen ja sekoittaen.

Nestettä on hyvä lisätä tarvittaessa, koska jos neste haihtuu kokonaan paellasta, riisi palaa helposti muurikkaan kiinni.

Mikäli paellaa jää, siitä on kätevä tehdä ruokaa toiseksi kerraksi. Se vain kuumennetaan ja siihen voi lisätä esim. makkaraa tai kypsää kalaa.

Ainekset noin 10:lle annosta

½-1
dl
oliiviöljyä
n.10
broilerin koipipalaa
1
kokonainen valkosipuli kynsineen
2
nippua kesäsipuleita
½
tl
sahramia tai 1 tl kurkumaa
1-2
tl
rouhittua mustapippuria
n.2
tl
suolaa
2
kanaliemikuutiota
n.1
l
vettä
2
ps
pakastevihanneksia, jossa mm. papuja (n. 600 g)
2
punaista paprikaa renkaina tai 4 tomaattia kuutioina
n.400
g
isoja katkarapuja
n.400
g
simpukoita (2 pientä tlk, säilyke)
1-2
sitruunaa lohkoina

Ohje

  1. Valmista paella isolla muurinpohja- tai paellapannulla. Paista ensin öljyssä broilerin koipipalat. Mikäli ne ovat paksuja, paista niitä ensin n. 15 min. Lisää sen jälkeen sipulinipuista viipaloidut sipuliosat ja pilkotut valkosipulinkynnet sekä riisi. Kuullota näitä hetki pannulla.

  2. Ripottele sekaan mausteet ja vesi. Anna kiehahtaa ja kypsyä n. 15 min. Lisää pakastevihannekset tai pavut + muut haluamasi vihannekset, paprikarenkaat tai tomaattilohkot ja äyriäiset. Anna kuumentua.

  3. Tarjoile kuumana, nostele pinnalle broilerinkoipia ja äyriäisiä. Asettele sitruunalohkot pannun reunoille. Pöydässä voi olla tabascoa niille, jotka pitävät vielä voimakkaammasta mausta.

VINKKI: Saat makoisan Suomi-paellan kun käytät siihen Irtonainen Riisi+Ohra -seosta tai Esikypsytetty Kokonainen Ohrasuurimoita. Lientä tarvitaan tällöin hiukan enemmän, sillä ohra imee itseensä hyvin nestettä. Kypsymisaika on sama, kun käytät esikypsennettyjä (riisi+)ohrasuurimoita.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.