Kesän Kätevä Paella

Kesän Kätevä Paella
45 min, josta valmisteluaika 15 min
  • Muurikalla valmistettua mökkipaellaa ei tarvitse valmistaa yhtä orjallisesti kuin sen kotimaassa Espanjassa.
  • Paella soveltuu hyvin mökkiruoaksi myös siksi, että se valmistuu nopeasti.
  • Siihen voi laittaa esim. kanaa, katkarapuja ja riisiä. Paellaan käy hyvin esim. ohraa sisältävä riisi tai vaikkapa villiriisi. Joukkoon voi laittaa myös tomaattia, valkosipulia, tuoretta sipulia ja kasvis- tai kanalientä. Loraus valkoviiniä joukkoon ei ole myöskään pahitteeksi.
  • Paellan annetaan muhia muurikassa rauhassa välillä käännellen ja sekoittaen.
  • Nestettä on hyvä lisätä tarvittaessa, koska jos neste haihtuu kokonaan paellasta, riisi palaa helposti muurikkaan kiinni.
isolle vierasporukalle, noin 10:lle
½-1dloliiviöljyä
n.10broilerin koipipalaa
1kokonainen valkosipuli kynsineen
2nippua kesäsipuleita
5dlMyllyn Paras Villiriisiseosta
½tlsahramia tai 1 tl kurkumaa
1-2tlrouhittua mustapippuria
n.2tlsuolaa
2kanaliemikuutiota
n.1lvettä
2pspakastevihanneksia, jossa mm. papuja (n. 600 g)
2punaista paprikaa renkaina tai 4 tomaattia kuutioina
n.400gisoja katkarapuja
n.400gsimpukoita (2 pientä tlk, säilyke)
1-2sitruunaa lohkoina

Valmistusohje

  1. Valmista paella isolla muurinpohja- tai paellapannulla. Paista ensin öljyssä broilerin koipipalat. Mikäli ne ovat paksuja, paista niitä ensin n. 15 min. Lisää sen jälkeen sipulinipuista viipaloidut sipuliosat ja pilkotut valkosipulinkynnet sekä riisi. Kuullota näitä hetki pannulla.

  2. Ripottele sekaan mausteet ja vesi. Anna kiehahtaa ja kypsyä n. 15 min. Lisää pakastevihannekset tai pavut + muut haluamasi vihannekset, paprikarenkaat tai tomaattilohkot ja äyriäiset. Anna kuumentua.

  3. Tarjoile kuumana, nostele pinnalle broilerinkoipia ja äyriäisiä. Asettele sitruunalohkot pannun reunoille. Pöydässä voi olla tabascoa niille, jotka pitävät vielä voimakkaammasta mausta. Mikäli paellaa jää, siitä on kätevä tehdä ruokaa toiseksi kerraksi. Se vain kuumennetaan ja siihen voi lisätä esim. makkaraa tai kypsää kalaa.

VINKKI: Saat terveellisen ja makoisan Suomi-paellan kun käytät siihen Irtonainen Riisi+Ohra -seosta tai Esikypsytetty Kokonainen Ohrasuurimoita. Lientä tarvitaan tällöin hiukan enemmän, sillä ohra imee itseensä hyvin nestettä. Kypsymisaika on sama, kun käytät esikypsennettyjä (riisi+)ohrasuurimoita.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)