Paella

Myllyn Paras
6-8:lle
1dlöljyä
4-5valkosipulinkynttä silputtuna
2suurta sipulia silputtuna
1keskivahva chili silputtuna
300gporsaan suikaleleihaa
400gMyllyn Paras Basmati Riisiä
½-1tlsahramia
2paprikaa paloina
4-5tomaattia lohkoina
n.1½lkuumaa kanalientä (kuutiosta tai fondista)
suolaa
mustapippuria
tabascoa
1pspakasteherneitä (200 g)
4kypsää koipireisi- tai 8 koipipalaa
1psäyriäissekoitusta (pakaste)
200-300gkuorellisia katkarapuja
persiljaa

Valmistusohje

Paellaa voi valmistaa isolla muurinpohja- tai
paellapannulla. Varaa kaikki aineet paloiteltuina omiin kippoihinsa
tarjottimelle lisäämisjärjestyksessä. Osta grillattua broileria tai kypsennä
koivet jo edellisenä päivänä uunissa. Voit toki valita myös raakoja
broilerisuikaleita ja lisätä ne paellaan kypsymisen alkuvaiheessa, mutta koivet
ovat hauskannäköisiä valmiissa paellassa.

Kaada öljy kohtuullisen kuumaan pannuun, lisää silputut
sipulit ja chilit ja pyöräytä sekaisin. Lisää porsaanlihasuikaleet ja paista
hetken aikaa. Kaada joukkoon riisi ja ripottele sekaan sahrami (hienonna
tarvittaessa huhmareessa).  Sekoita lastalla niin riisit kellastuvat. Lisää
paprika- ja tomaattipalat ja pyöräytä sekaisin. Kaada joukkoon osa kuumasta
kanaliemestä. Mausta mustapippurilla, suolalla ja aluksi varovasti tabascolla.
Lisää loput liemestä muutamassa erässä. Anna porista 10-15 minuuttia välillä
sekoittaen. Maistele ja lisää mausteita tarpeen mukaan, riisi imee itseensä
runsaasti makuja.

Lisää broileripalat kuumenemaan ja hetken päästä sulatettu
valutettu äyriäissekoitus. Kun riisi on kypsää, lisää herneet ja sulaneet
valutetut katkaravut. Sekoita pohjaa myöden ja lisää tarvittaessa kanalientä.
Paellan kuuluu olla mehevää, ei kuitenkaan puuromaista. Asettele sitruunalohkot
pannun reunoille ja ripottele pinnalle persilja. Aloita tarjoilu heti kun paella
on kypsä.

Resepti:
Kati Nappa

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (2)

Nam! Oikein maukasta! Suosittelen...
Voi Bojat, vau mikä maku.