Käyttöohje

Lisäkkeeksi 2:lle imeyttäen neste riisiin: Kiehautetaan 4 dl vettä. Lisätään 1½ dl villiriisiseosta ja halutessa ¼ tl suolaa. Annetaan kiehua n. 20 min, kunnes neste on imeytynyt riisiin. Siirretään kattila pois liedeltä ja annetaan riisin vetäytyä kattilassa muutaman minuutin ajan ennen tarjoilua. Lisäkkeeksi 2:lle väljässä vedessä: Kuumennetaan kiehuvaksi 8 dl vettä kattilassa. Lisätään 1 tl suolaa ja 1-1½ dl villiriisiseosta. Annetaan kiehahtaa ja keitetään 20 min välillä sekoittaen. Kaadetaan riisit lävikköön ja huuhdotaan nopeasti lämpimällä tai kylmällä vedellä käyttötarkoituksen mukaan. Salaattiin tuleva riisi valmistetaan aina näin.

Ainekset

Pitkäjyväinen parboiled-riisi, villiriisi (15 %). Riisin alkuperämaa on nähtävissä Parasta ennen -päiväyksen yhteydessä. Mahdollisia alkuperämaita ovat Espanja, Italia, Thaimaa, Uruguay, USA ja Unkari.

Långkornigt parboil-ris, vildris (15 %). Risets ursprungsland kan man kolla vid Bäst före -datum på förpackningen. Möjliga ursprungsländerna är Spanien, Italien, Thailand, Uruguay, USA och Ungern.

 

Saattaa sisältää hyvin pieniä määriä muiden viljojen pölyä.

Kan innehålla mycket små mängder damm av andra sädesslag.

Ravintoarvotiedot

100 gAnnos
(50 g)
DI﹡
energia1490 kJ744 kJ9 %﹡
energia356 kcal178 kcal9 %﹡
Rasva0.6 g0.3 g< 1 %﹡
josta tyydyttynyttä0.2 g0.1 g< 1 %﹡
hiilihydraatit79 g39 g15 %﹡
josta sokereita0 g0 g0 %﹡
ravintokuitu1 g0.5 g
proteiini7 g3.5 g7 %﹡
suola0 g0 g0 %﹡
* Aikuisen keskivertokäyttäjän saannin vertailuarvo / Referensintag för en genomsnittlig vuxen (8400 kJ / 2000 kcal).
** Päivittäisen saannin vertailuarvosta / Av dagligt referensintag.

Säilytys

Kuivassa ja viileässä, suojattava voimakkailta hajuilta. Parasta ennen 24 kk pakkauspäivästä.

Pakkauksen hävittäminen

Pakkaus lajitellaan kartonkikeräykseen (tai energiajätteeseen).