Käyttöohje

Lisäkkeeksi 4:lle imeyttäen neste riisiin: Kiehautetaan 7-8 dl vettä. Lisätään 3 dl villiriisiseosta ja halutessa ½ tl suolaa. Annetaan kiehua n. 20 min, kunnes neste on imeytynyt riisiin. Siirretään kattila pois liedeltä ja annetaan riisin vetäytyä kattilassa muutaman minuutin ajan ennen tarjoilua. Lisäkkeeksi 4:lle väljässä vedessä: Kuumennetaan kiehuvaksi 1 ½ l vettä kattilassa. Lisätään  n. 2 tl suolaa ja 2½ dl villiriisiseosta. Annetaan kiehahtaa ja keitetään n. 20 min välillä sekoittaen. Kaadetaan riisit lävikköön ja huuhdotaan nopeasti käyttötarkoituksen mukaan.

Käyttökohde

Sopii hyvin risottoihin, paistoksiin ja laatikkoruokiin ym. lisäkeruokiin, salaatteihin, keittoihin ja patoihin sekä liha-, kala- ja kasvispiirakoiden ja muiden leivonnaisten täytteisiin sekä jälkiruokiin. Villiriisiseos tuo lisäväriä ja -makua ruokiin.

Ainekset

Pitkäjyväinen riisi, villiriisi (15 %). Riisin alkuperämaa on nähtävissä Parasta ennen -päiväyksen yhteydessä. Mahdollisia alkuperämaita ovat Espanja, Italia, Thaimaa, Uruguay, USA, Kanada ja Unkari.

Långkornigt parboil-ris, vildris (15 %). Risets ursprungsland kan man kolla vid Bäst före -datum på förpackningen. Möjliga ursprungsländerna är Spanien, Italien, Thailand, Uruguay, USA, Kanada och Ungern.

 

Saattaa sisältää pieniä määriä gluteenia sisältäviä viljoja.

Kan innehålla spår av spannmål som innehåller gluten.

Ravintoarvotiedot

100 gAnnos
(50 g)
DI *
energia1490 kJ745 kJ9 % *
energia356 kcal178 kcal9 % *
Rasva0.6 g0.3 g< 1 % *
josta tyydyttynyttä0.2 g0.1 g< 1 % *
hiilihydraatit79 g40 g15 % *
josta sokereita0 g0 g0 % *
ravintokuitu1 g0.5 g
proteiini7 g3.5 g7 % *
suola0 g0 g0 % *
* Aikuisen keskivertokäyttäjän saannin vertailuarvo / Referensintag för en genomsnittlig vuxen (8400 kJ / 2000 kcal).
** Päivittäisen saannin vertailuarvosta / Av dagligt referensintag.

Säilytys

Kuivassa ja viileässä, suojattava voimakkailta hajuilta. Parasta ennen 24 kk pakkauspäivästä.

Pakkauksen hävittäminen

Pakkaus lajitellaan kartonkikeräykseen (tai energiajätteeseen).