Käyttöohje

Lisäkkeeksi 2:lle imeyttäen neste riisiin: Kiehautetaan 4 dl vettä. Lisätään 1½ dl villiriisiseosta ja halutessa ¼ tl suolaa. Annetaan kiehua n. 20 min, kunnes neste on imeytynyt riisiin. Siirretään kattila pois liedeltä ja annetaan riisin vetäytyä kattilassa muutaman minuutin ajan ennen tarjoilua. Lisäkkeeksi 2:lle väljässä vedessä: Kuumennetaan kiehuvaksi 8 dl vettä kattilassa. Lisätään 1 tl suolaa ja 1-1½ dl villiriisiseosta. Annetaan kiehahtaa ja keitetään 20 min välillä sekoittaen. Kaadetaan riisit lävikköön ja huuhdotaan nopeasti lämpimällä tai kylmällä vedellä käyttötarkoituksen mukaan. Salaattiin tuleva riisi valmistetaan aina näin.

Käyttökohde

Sopii hyvin risottoihin, paistoksiin ja laatikkoruokiin ym. lisäkeruokiin, salaatteihin, keittoihin ja patoihin sekä liha-, kala- ja kasvispiirakoiden ja muiden leivonnaisten täytteisiin sekä jälkiruokiin. Villiriisiseos tuo lisäväriä ja -makua ruokiin.

Ainekset

Pitkäjyväinen parboiled-riisi, villiriisi (15 %). Riisin alkuperämaa on nähtävissä Parasta ennen -päiväyksen yhteydessä. Mahdollisia alkuperämaita ovat Espanja, Italia, Thaimaa, Uruguay, USA ja Unkari.

Långkornigt parboil-ris, vildris (15 %). Risets ursprungsland kan man kolla vid Bäst före -datum på förpackningen. Möjliga ursprungsländerna är Spanien, Italien, Thailand, Uruguay, USA och Ungern.

 

Saattaa sisältää hyvin pieniä määriä muiden viljojen pölyä.

Kan innehålla mycket små mängder damm av andra sädesslag.

Ravintoarvotiedot

100 gAnnos
(50 g)
DI﹡
energia1433 kJ716 kJ9 %﹡
energia342 kcal171 kcal9 %﹡
Rasva1.1 g0.6 g< 1 %﹡
josta tyydyttynyttä0.4 g0.2 g1 %﹡
hiilihydraatit73 g36 g14 %﹡
josta sokereita0.3 g0.2 g< 1 %﹡
ravintokuitu2.2 g1.1 g
proteiini9 g4.5 g9 %﹡
suola0.009 g0.004 g< 1 %﹡
* Aikuisen keskivertokäyttäjän saannin vertailuarvo / Referensintag för en genomsnittlig vuxen (8400 kJ / 2000 kcal).
** Päivittäisen saannin vertailuarvosta / Av dagligt referensintag.

Säilytys

Kuivassa ja viileässä, suojattava voimakkailta hajuilta. Parasta ennen 24 kk pakkauspäivästä.

Pakkauksen hävittäminen

Pakkaus lajitellaan kartonkikeräykseen (tai energiajätteeseen).