Kaurainen Kookos-karpalopiirakka

Kaurainen Kookos-karpalopiirakka

Tiesitkö: Plus Runsaasti kuitua -merkki on lisätty niihin Myllyn Paras Oy:n tuotteisiin, jotka ovat määritelmän mukaan runsaskuituisia. Merkin tarkoituksena on kertoa kuluttajille selkeästi tuotteen kuitupitoisuus. Tuote on runsaskuituinen, kun kuitua on enemmän kuin 6 g/100 g. Kauramannasuurimoissa kuitua on 8,8 %.

piirakkavuoka, halkaisija n. 28 cm, noin 10:lle
dlMyllyn Paras Kauramannasuurimoita
dlMyllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
1dlsokeria
1tlleivinjauhetta
1tlvaniljasokeria
1dljuoksevaa margariinia (n. 100 g)
1muna
dlkookosmaitoa
Päälle:
3-4dlkarpaloita, puolukoita tai punaherukoita (200 g)
Muruseos:
½dljuoksevaa margariinia tai margariini- tai voisulaa (50 g)
½dlsokeria
1dlMyllyn Paras Kauramannasuurimoita
1dlkookoshiutaleita

Valmistusohje

Sekoita taikinan kuivat aineet keskenään ja lisää muut aineet. Levitä taikina voidellulle kauramannalla leivitetylle piirakkavuoalle. Levitä marjat piirakalle tasaiseksi kerrokseksi ja sen päälle muruseos (sekoita muut muruseoksen aineet rasvasulan joukkoon). Paista 200-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla puolisen tuntia. Tarjoile kookosmaidosta tehdyn vaniljakiisselin tai jäätelön kanssa.

VINKKI:  Jos olet kiireinen, käytä pohjana valmista Myllyn Paras Kauramurotaikinaa (400 g).

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (2)

Hyvä ja vähän "erilainen" piirakka. Karpalon kirpeys neutraloituu, mutta ei liikaa.
Mahtava piirakka kannattaa kokeilla!